ARA

Tencere Köfte

Tencere Köfte Kýyma, ekmek içi, rende soðan ve rende sarýmsak ile isteðe baðlý tuz ve baharatlarý iyice yoðurun. Yayvan bir tencereye yaðýn yarýsýný koyun.


Malzemeler:

300 gr. dana kýyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 küçük kuru soðan
2 diþ sarýmsak
Tuz, karabiber, kimyon
Kekik,
3 orta boy patates,
yarým çay bardaðý zeytin yaðý
1 tatlý kaþýðý domates salçasý
3 sivri biber
2 domates

Hazýrlanýþý:

Kýyma, ekmek içi, rende soðan ve rende sarýmsak ile isteðe baðlý tuz ve baharatlarý iyice yoðurun. Yayvan bir tencereye yaðýn yarýsýný koyun.

Üzerine yassý olarak hazýrlanmýþ köfteleri dizin. Patatesleri soyun ve yýkayýn. Kýzartmalýk þeklinde doðrayýn ve köftelerin üzerine dizin.

Sivri biberleri ikiye bölün, patateslerin üzerine yerleþtirin. Üzerine kabuðu soyulmuþ domatesleri rendeleyin. Tuz ve yaðýn kalanýný dökün, kapaðý kapatýn. Kýsýk ateþte bir süre piþirin.

Patatesler tam yumuþamadan diðer tarafta salçayý yarým bardak sýcak su içinde eritip, bir çay kaþýðý kekik ile birlikte tencereye dökün. Patatesler yumuþayana kadar piþir.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen