ARA

Pirinçli Karnýyarýk

Pirinçli Karnýyarýk Patlýcanlarýn ortalarýný kayýk gibi keserek çýkartýn.


Malzemeler:

10 adet Küçük boy patlýcan (kabuklarý soyulmuþ)
600 gr. Tavuk göðsü ( kuþbaþý )
Tuzlu limonlu su
Tuz
Taze çekilmiþ karabiber
60 gr. Margarin
125 gr. Soðan
4 diþ ince kýyýlmýþ Sarýmsak
60 gr. Mantar
150 gr. Konkase domates
2 çorba kaþýðý ince kýyýlmýþ taze soðan
3 çorba kaþýðý kýyýlmýþ dereotu
2 adet Yumurta sarýsý
5 çorba kaþýðý krema
1 çorba kaþýðý hardal
Sývýyað

Hazýrlanýþý:

Patlýcanlarýn ortalarýný kayýk gibi keserek çýkartýn. Patlýcanlarýn üzerlerini kaplayacak kadar tuzlu limonlu suda 30 dakika bekletin. Tavuk etlerini tuzlayýn ve biberleyin. Margarini bir tavada eritin. Yað kýzýnca ince kýyýlmýþ soðan ve sarýmsaðý içine atýp hafifçe pembeleþtirin. Tavuklarý ilave edip renkleri beyazlaþýncaya kadar beraberce sote edin. Mantarlarý da tavaya ekleyin. 1-2 dakika daha sote edip, konkase domatesi katýn. Bir kez karýþtýrýp ateþten alýn.

Ýnce kýyýlmýþ taze soðan ve dereotunu harca ilave edip karýþtýrýn. Yumurta sarýsý, krema ve hardalý birlikte çýrpýn. Tavuklu harç ýlýnýnca yumurtalý kremalý terbiyeyi katýp karýþtýrýn. Patlýcanlarý tuzlu limonlu sudan çýkartýp, yýkayýn ve kurulayýn. Sývýyað ile derin yaðda 1-2 dakika kýzartýn. Kýzarmýþ patlýcanlarý bir fýrýn kabýna veya güvece dizin. Ýçlerine tavuklu harcý paylaþtýrýn. Karnýyarýklarý 200 derecelik fýrýnda 10 dakika piþirin. Sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen