ARA

Sucuklu Barbunya

Sucuklu Barbunya Barbunyalarý yýkayýn birkaç saat suda bekletin.


Malzemeler:

250 gram kuru barbunya
1 kangal sucuk
2 orta boy soðan
3 küçük havuç
1 orta boy kereviz
4 yemek kaþýðý zeytinyaðý
Tuz, karabiber

Hazýrlanýþý:

Barbunyalarý yýkayýn birkaç saat suda bekletin. Soðanýn kabuðunu soyun ve çentin. Havuçlarý kazýyýn ve yarým santim kalýnlýðýnda yuvarlak doðrayýn. Kerevizin kabuðunu soyun, bir santimlik küp þeklinde doðrayýn ve kararmasý için limonlu soðuk suya atýn. Tencereye ýslatýlmýþ barbunyayý soðuk su ve tuz ile birlikte koyun. 15-20 dakika haþlayýn ve süzün. Zeytinyaðý ile soðaný 3-4 dakika kavurun.

Havuçlarý ve kerevizleri ekleyin 2-3 dakika daha kavurun. Bir su bardaðý sýcak su ekleyin, tuz ve karabiberi koyun. Kaynamaya baþlayýnca süzmüþ olduðunuz haþlanmýþ barbunyalarý atýn ve yirmi dakika kýsýk ateþte arada bir suyunu kontrol ederek gerekirse sýcak su ilave ederek yumuþayýncaya kadar piþirin. Diðer yandan sucuðu ýslatýp dýþýndaki deriyi soyun. Yarým santim kalýnlýðýnda verev dilimler halinde doðrayýn ve ateþi söndürmeden önce 5 dakika süresince barbunya ile birlikte piþirin. Bu yemeði kurufasul’ye ile de yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen