ARA

Zeytinyaðlý Kabak

Zeytinyaðlý Kabak Öncelikle soðanlarý küçük küpler halinde doðrayýp derin bir tencereye alýn. Sarýmsaklarý diþlerine ayýrýn ve bütün olarak soðanlara ekleyin.


Malzemeler:

4 büyük boy kabak
2 orta boy havuç
2 iri domates
2 orta boy beyaz kuru soðan
1 baþ sarýmsak
2 adet sebze suyu tableti
Tuz
Karabiber
1,5 çay bardaðý zeytinyaðý
1,5 çay bardaðý su
Üzerine: (isteðe göre)
Sarýmsaklý yoðurt (ben yarým kilo yoðurdu çatalla hýzlýca karýþtýrýp içine bol miktarda - yaklaþýk 1 baþ - ezilmiþ sarýmsak katarak hazýrladým.)
Pul biber
Kuru nane
Ya da alternatif olarak kýyýlmýþ dereotu olabilir.

Hazýrlanýþý:

Öncelikle soðanlarý küçük küpler halinde doðrayýp derin bir tencereye alýn. Sarýmsaklarý diþlerine ayýrýn ve bütün olarak soðanlara ekleyin. Bunlarý 1,5 çay bardaðý zeytinyaðýnda pembeleþene kadar kavurun.

Sonra yarým daire þeklinde doðradýðýnýz havuçlarý ekleyin, havuçlarýn rengi biraz koyulaþana kadar kavurmaya devam edin. Birkaç dakika sonra kabuklarýný soyup yine yarým daire þeklini verdiðiniz doðranmýþ kabaklarý ekleyerek yine bir süre kavurun.

Kabuklarý soyulup minik küpler halinde doðranmýþ domatesleri ekleyin, suyunu býrakana ve hafif çekmeye baþlayana kadar kavurmaya devam edin. En son 1,5 su bardaðý su, az tuz (sebze tableti tuzlu çünkü), karabiber ve 2 adet sebze tabletini ekleyerek ateþi kýsýn ve tencerenin kapaðý kapalý olarak, arada karýþtýrmak suretiyle havuç ve kabaklar yumuþayana ve yemek hafifçe suyunu çekene kadar piþirin.

Servis tabaðýna alarak, dilerseniz üzerine benim yaptýðým gibi sarýmsaklý yoðurt döküp pulbiber ve kuru nane serpiþtirin, dilerseniz kýyýlmýþ dereotu ile süsleyin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen