ARA

Bulgurlu Dolma

Bulgurlu Dolma Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatýn. Biberler kaynayan bu suda üç dakika haþlanýr.


Malzemeler:

8 adet kýrmýzý biber
1 çorba kasesi ayýklanmýþ bulgur
1 adet büyük boy soðan
1 adet domates
1 kahve fincaný zeytinyaðý
1,5 çorba kasesi su
Karabiber
Tuz

Hazýrlanýþý:

Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatýn. Biberler kaynayan bu suda üç dakika haþlanýr. Diðer taraftan ince kýyýlmýþ soðaný zeytinyaðýnda kavurun.

Soðanlar sarardýktan sonra ayýklayýp, yýkanmýþ bulgur ilave edin. Ýki dakika karýþtýrdýktan sonra rendelenmiþ domates, karabiber ve tuz ilave edin. Ýki dakika daha karýþtýrdýktan sonra yarým çorba kasesi su ilave edin.

Kýsýk ateþte suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra hazýrlanan bu içi, biberlere doldurun ve dolmalarý alabilecek borcama yerleþtirin. Bir çorba kasesi kaynar su ekleyin 150 derecelik fýrýna koyun, 45 dakika piþirilir. Yoðurtla yiyin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen