ARA

Zeytinyaðlý Patlýcan Çýðýrtma

Zeytinyaðlý Patlýcan Çýðýrtma Önce patlýcanlarý alacalý soyup yarým saat tuzlu suda bekletelim daha sonra kaðýt havlu üzerinde kurulayýp kýzarmýþ yaðýn içine atýp her tarafýný hafifçe kýzartalým.


Malzemeler:

5 adet patlýcan
3 adet domates
1adet kuru soðan
5,6 diþ sarýmsak
5,6 adet küçük yeþilbiber
Yarým çay bardaðý zeytinyaðý
Yarým çay bardaðý sýcak su
Tuz

Hazýrlanýþý:

Önce patlýcanlarý alacalý soyup yarým saat tuzlu suda bekletelim daha sonra kaðýt havlu üzerinde kurulayýp kýzarmýþ yaðýn içine atýp her tarafýný hafifçe kýzartalým.

Patlýcanlarý ayrý bir tencereye alýp ayný yaðda biberleri de hafifçe kýzartýp patlýcanlarýn üzerine alalým tencerede artan yaðýda üzerlerine dökelim soðan ve sarýmsaklarý uzunlamasýna incecik doðrayýp patlýcanlarýn üzerine dizelim.

Domateslerin kabuklarýný soyup küçük küpler halinde doðrayýp patlýcanlarýn üzerine dökelim tuzunu ve suyunu da ekleyip kýsýk ateþte sebzeler piþene kadar 15, 20 dakika piþirelim.

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen