ARA

Bahar Aylarýnda Yapýlacak Yemek Tarifi

Bahar Aylarýnda Yapýlacak  Yemek Tarifi Fýrýnda Kabak Dizme…


Malzemeler:

3-4 adet kabak yeþil kabak(fýrýn kabýnýn büyüklüðüne göre eksilip arttýrýlabilir)
2-3 adet soðan orta boy
2-3 adet domates orta boy
2 yemek kaþýðý zeytin yaðý
2 diþ sarýmsak
3-4 çorba kaþýðý kaþar peyniri rendesi
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber toz
Kabak Dizme Altýna Kýymalý Sos Ýçin Gerekli Malzemeler;
200 gram kýyma
1-2 yemek kaþýðý sývý yað
1 adet soðan
1 adet yeþil tatlý biber
1 adet kapya
1 yemek kaþýðý domates salçasý
1 yemek kaþýðý biber salçasý
Yeteri kadar pul biber, karabiber,tuz

Hazýrlanýþý:

Öncelikle kýyma sosunu hazýrlayalým yaðsýz tavaya kýymayý koyup yaðýný salýp çekene kadar kavurup, üzerine sývý yað ilave edelim , yemeklik doðradýðýmýz soðaný ekleyip, karýþtýrýp 2 dakika sonra biberleri ekleyelim ve yumuþayana kadar kavuralým, baharatlarý ve tuzu ekleyip , 1 dakika daha ocakta tutup alalým.

Kabaklarý alaçalý olacak þekilde (patlýcan gibi) kabuklarýný soyup daire þeklinde doðrayalým. Domateslerin kabuklarýný soymadan daire þeklinde doðrayalým, soðanýn kabuklarýný soyup daire þeklinde doðrayalým.

Fýrýn kabýna en alta sos gelecek þekilde düzenleme yapalým, kýyma sosunu fýrýna serin, üzerine yatay þekilde bir sýra kabak bir sýra domates ve bir sýra soðan olacak þekilde tüm sebzeleri fýrýn kabý dolana kadar dizelim,

Sebzelerin üzerine tuz ve karabiberi serpiþtirip, rendelenmiþ sarýmsaklarý üzerine serpiþtirelim, en son zeytin yaðýný üzerinde hafifçe gezdirip, önceden ýsýttýðýmýz 200 derece fýrýnda üzeri sararana kadar yaklaþýk 30 dakika piþirelim,

Piþen sebzelerin üzerine kaþar peyniri rendesini serpiþtirip, kaþar peyniri eriyene kadar piþirip, fýrýndan alalým, ilk sýcaðý geçene kadar 10 dakika bekleyip sýcak olarak servis edelim.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen