ARA

Patates Mücveri

Patates Mücveri Patatesleri yýkayýn ve kabuklarýný soymadan hafif tuzlu suda haþlayýn.


Malzemeler:

700 gr patates
100 gr parmigiano-reggiano peyniri
100 ml (1/3 su bardaðý + 1+1/2 yemek kaþýðý su
50 gr (3+1/2 yemek kaþýðý) tereyaðý
60 gr (1/2 su bardaðý) un
2 adet yumurta
Tuz
Muskat
Kýzartmak için yað

Hazýrlanýþý:

Haþladýktan sonra kabuklarýný soyun, daha sonra patates ezici kullanarak püre haline getirin. Parmigiano-reggiano peyniri ve rendelenmiþ muskatý ilave edin. Bu arada, bir sos tenceresine suyu koyun. Küp küp doðranmýþ tereyaðýný ve bir tutam tuzu da ilave edip bir taþým kaynatýn. Kaynamýþ suyun içine elenmiþ unu bir seferde boþaltýn. Hamur haline gelen karýþýmý, ahþap bir spatulayla, tencereye yapýþmayacak þekilde iyice karýþtýrýn. Soðumaya býrakýn, daha sonra yumurtalarý birer birer ilave edin.

Patatesli karýþýmý ve hamuru birbirine ekleyin ve gerekirse tuz ilave edin. Bir krema sýkma torbasý kullanarak yaðlanmýþ piþirme kâðýdýnýn üzerinde hamurdan halkalar yapýn. Ardýndan kâðýdýn üzerinden kaydýrarak kýzgýn yaða býrakýn. Hamur parçalarýný kýzartýn, yaðýný süzdürmek için kâðýt havlular üzerinde kurumaya býrakýn ve sonra tuzlayýn. Bu kýzartma þekline alternatif olarak, iki yemek kaþýðý yardýmýyla aldýðýnýz hamur toplarýný dikkatlice kýzgýn yaða atarak da mücverleri kýzartabilirsiniz.

Editör Notu: Dilerseniz, parmigiano-reggiano yerine parmesan peyniri de kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen