ARA

Fýrýnda Domates Dolmasý

Fýrýnda Domates Dolmasý Domatesleri yýkayýn ve sap kýsýmlarýný ayýklayýn.


Malzemeler:

100 gr kýyma
1/2 su bardaðý (50 gr) rendelenmiþ parmesan peyniri
2 adet yumurta
2+1/2 yemek kaþýðý (50 gr) ekmek kýrýntýsý
4 adet salkým domates
3 yemek kaþýðý (50 ml) sýzma zeytinyaðý
Muskat
Tuz ve karabiber

Hazýrlanýþý:

Ýçlerini oyarak çekirdeklerini ve suyunu çýkarýp posasýný bir kenara ayýrýn. Bir tavaya tarifte belirtilen zeytinyaðý miktarýnýn üçte birini koyun. Ardýndan kýymayý ekleyin ve rengi koyulaþana kadar kavurun. Daha sonra domates posasýný ilave edin. Fazla suyun buharlaþmasý için birkaç dakika piþirin. Ardýndan tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Hepsini çukur bir kaba aktarýn ve biraz soðumaya býrakýn. Daha sonra yumurtalarý, rendelenmiþ parmesan peynirini (1 yemek kaþýðý peyniri ayýrýn) ve ekmek kýrýntýlarýný ilave edin.

Tadýný kontrol edin ve biraz muskat ekleyin. Bir kaþýk ya da krema sýkma torbasýyla oyulmuþ domateslerin içini bu karýþýmla doldurun. Domatesleri biraz zeytinyaðý ile yaðlanmýþ piþirme kâðýdýnýn üzerine dizin. Domateslerin üzerine kalan parmesan peynirini serpin ve birer damla zeytinyaðý dökün. Fýrýnda, 180 derecede yaklaþýk 30 dakika piþirin. Ýçleri doldurulmuþ domatesleri, damak tadýnýza göre sýcak veya soðuk olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen