ARA

Kýrmýzý Biberli Patlýcan Sarma

Kýrmýzý Biberli Patlýcan Sarma Kýrmýzý biberleri yýkayýp kuruladýktan sonra yaðlý kaðýt ile fýrýna verip közleyiniz.


Malzemeler:

Patlýcan (mümkün olduðu kadar uzun ve düz patlýcanlarý seçiniz.)
Kýrmýzý biber
Yoðurt(muhakkak süzme yoðurt) & sarýmsak & tuz
Kýzartmak için : yumurta & galete unu & sývý yað

Hazýrlanýþý:

Patlýcanlarý çok ince ya da çok kalýn (yarým cm kadar) olmamak kaydý ile (kabuklarýný soymadan) uzunlamasýný dilimleyiniz. Bu dilimleri 20 dk kadar soðuk bol tuzlu suda bekletiniz. Ardýndan iyice durulayýp sularýný süzmek için kevgirde bekletiniz. Kaðýt havlu ile hýzlýca kurulayýnýz. Yayvan bir kapta yumurtanýzý güzelce çýrpýnýz. Patlýcanlarý önce yumurtaya bulayýn, fazla yumurtasýný 10 sn kadar süzdürün ve galete ununa bulayýnýz. Kýzgýn sývý yaðda arkalý önlü kýzartýnýz. Dilerseniz galete unu yerine mýsýr unuda kullanabilirsiniz. Patlýcanlarýnýzý az yað ile kýzartýnýz.

Galete unu hýzlý yandýðýndan yaðý deðiþtirmeniz gerekebilir. Israf olmamasý açýsýndan yaðý az tutunuz. 4-6 kiþilik yapacaksanýz ayný yaðda bu iþlemi bitirebilirsiniz. Kýzarttýðýnýz patlýcanlarýn fazla yaðýný kaðýt havlu üzerinde bekleterek alýnýz. Közlediðiniz biberleri soyup ince dilim þeklinde doðrayýnýz. Biberleri yoðurt ve sarýmsak ile karýþtýrýnýz. Yeþil soðanýn saplarýný kaynar suda 1-2 dakika bekletip yumuþatýnýz. Biberli harçtan patlýcanlarýnýzýn içlerine birer yemek kaþýðý kadar ilave edip sýkýca sarýnýz. Soðan dallarý ile baðlayýnýz.

Afiyet Olsun.

Editör Tavsiyesi: Süzme yoðurdunuz yok ise bir mutfak tülbenti edininiz. Nomal yoðurtu bu tülbent ile 1-2 saat süzerek süzme yoðurt elde edebilirsiniz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen