ARA

Çok Sevilmeyen Zeytinyaðlýlar

Çok Sevilmeyen Zeytinyaðlýlar Bazý zeytinyaðlýlar sevilemedi sevilmez... Kereviz de bunlardan bir tanesidir.


Aslýna bakarsanýz kerevizin saðlýðýmýza bir çok faydasý bulunmakta. Bu nedenle bu sebzeyi de tüketmeyi denemeliyiz, en azýndan tadýný biraz deðiþtirerek ara ara da olsa piþirmekte dayfa var. Kereviz yemeðini sevmeyenler için kerevizi bu sefer portakallý yapýyoruz.

Malzemeler:
4 adet kereviz
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet soðan
2 portakalýn suyu
1 tatlý kaþýðý toz þeker
Yarým limonun suyu
Zeytinyaðý ve yeteri kadar tuz

Hazýrlanýþý:
Kereviz, havuç ve patatesleri soyup kararmamasý için yarým limon suyunu eklediðimiz su dolu kaseye koyuyoruz. Kerevizlerin içlerini oyup havuçlarý içlerine sýkýþtýrdýktan sonra dilim dilim kesiyoruz. Yemeklik doðradýðýmýz soðaný ve küp küp doðradýðýmýz patatesleri tencereye alýp zeytinyaðýyla biraz piþiriyoruz. Sýrasýyla içinde havuç olan kereviz dilimlerini, 1 tatlý kaþýðý toz þekeri, portakal suyunu, tuzu ve ilk baþta sebzeleri koyduðumuz limonlu suyu (yaklaþýk 2 bardak) ekleyerek kýsýk ateþte 20dk kadar piþiriyoruz. Ilýk ya da soðuk servis edilmesini tavsiye ederim.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen