ARA

Ispanak Kavurmalý ve Krema Soslu Tavuk

Ispanak Kavurmalý ve Krema Soslu Tavuk Ispanak üstüne yerleþtirilmiþ tavuk parçalarý ve kýrmýzý biberli kremalý sostan oluþuyor bu yemek.


Malzemeler:

1 Demet Ispanak
4 Dilim Tavuk Fileto
6 Adet Kýrmýzý Biber
1 Çay Bardaðý Süt
5 Çorba Kaþýðý Krema
3 Çorba Kaþýðý Sývý Yað
3 Çay Kaþýðý Tuz
1 Çay Kaþýðý Karabiber

Hazýrlanýþý:

Öncelikle sosu hazýrlayalým. Bunun için kýrmýzý biberleri yýkayalým, çekirdeklerini çýkaralým, yaðlý kaðýt serilmiþ bir tepsiye koyalým. 230-250 derecelik fýrýnda 35 dakika közleyelim. Ilýndýktan sonra kýrmýzý biberlerin zarlarýný çýkaralým. Rondoya koyup iyice parçalanmalarýný saðlayalým. Bir sos kabýna veya tencereye kýyýlmýþ kýrmýzý biberleri, sütü ve kremayý koyalým. Arada karýþtýrarak kývamlý bir hale gelinceye kadar, yaklaþýk 35 dakika kýsýk ateþte piþirelim. Bir süzgeç yardýmýyla süzelim. 1’er çay kaþýðý tuz ve karabiber ekleyelim ve sosumuz servise hazýr. Bu arada ýspanaðý yýkayalým ve küçük parçalar halinde doðrayalým.

Bir tavaya 1 yemek kaþýðý sývýyað koyalým ve ýspanaklarý ekleyelim. 1 çay kaþýðý tuz ekleyerek ýspanaklarý yüksek ateþte 10 dakika kadar soteleyelim. Bir tavaya 2 yemek kaþýðý sývýyaðý koyalým. Yað ýsýnýnca fileto tavuklarý tavaya yerleþtirelim. Tavuklarýn bir yaný kýzarýnca diðer yüzünü de çevirip piþirelimve tuzunu ekleyelim. Ardýndan bir tabaða alýp þeritler halinde doðrayalým. Bir adet servis tabaðýný þu þekilde hazýrlayalým: Tabaðýn altýna 2-3 kaþýk ýspanaðý yayalým. Üzerine þeritler halinde kesilmiþ tavuklarý, bir kubbe oluþturacak þekilde dizelim. Ardýndan da 6-7 yemek kaþýðý sosu, ýspanak ve tavuðun üstünde gezdirelim ve hemen servis yapalým.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen