ARA

Enginarlý Kiþ

Enginarlý Kiþ Mutfak Robotu'nun hamur yoðurma aparatýný takýn.


Malzemeler:

Kiþ Hamuru;
350 gr. un
1 çay kaþýðý tuz
225 gr. katý yað (2 cm.'lik küpler haline getirilmiþ)
45 ml. soðuk su
Sývý yað
Enginarlý Harç;
3,5 lt. süt
3,5 lt. krema
6 adet yumurta
10 gr. tuz
1/2 çay kaþýðý beyaz biber
Biraz rendelenmiþ muskat
150 gr. gravyer
250 gr. ince doðranmýþ enginar kalbi
Zeytinyaðý

Hazýrlanýþý:

Mutfak Robotu'nun hamur yoðurma aparatýný takýn. Unun yarýsýný, sývý yaðý ve tuzu mutfak robotuna koyun. Önce düþük hýzda çalýþtýrmaya baþlayýn ve üzerine katý yað ekleyerek karýþtýrmaya devam edin. Yaðýn tümü unla karýþýncaya kadar hýzý orta dereceye getirerek çalýþtýrýn. Daha sonra mutfak robotunun hýzýný düþürün. Su ekleyip 10 saniye daha çalýþtýrdýktan sonra durdurun. Hamuru robottan alýn. Elinizle parçalanan hamuru bütün hale getirin.

Aðzý kapalý bir kapta en az bir saat buzdolabýnda bekletin. Hamuru oklava yardýmýyla 22.5 cm. büyüklüðünde ve 5 cm. kalýnlýðýnda açýn. Kelepçeli bir kalýbý sývý yaðla yaðlayýn. Açtýðýnýz hamuru kalýba ellerinizle kenarlarýný bastýrarak yerleþtirin. Fýrýný 190° C'de ýsýtýn ve kalýbý fýrýnýn orta katýna koyun. 40 dakika üzeri hafif kýzarýncaya kadar piþirin. Hamuru fýrýndan alýp soðumaya býrakýn. Enginarlý Karýþým için; Süt ve kremayý büyük bir tavada orta ateþte piþirin.

Ocaktan alýn ve soðumaya býrakýn. 3 yumurta, krema ve süt karýþýmýnýn yarýsý ile 3 çay kaþýðý tuz, beyaz biber ve muskatý mutfak robotu'nun blender haznesinde düþük hýzda bir dakika kadar karýþtýrýn. Kalan 3 yumurta, krema ve süt karýþýmýný da ilave edip mutfak robotunda karýþtýrmaya devam edin. Mutfak robotu'nun karýþtýrma haznesine doðrama býçaðýný takýn. Taze soðanlarý robotta doðrayýn. Enginarlarý ve doðradýðýnýz soðanlarý kýsýk ateþte 20 dakika yumuþayýncaya kadar kýzartýn. Kremalý karýþýma önce enginarlarý, ardýndan rendelediðiniz gravyeri ekleyin. Hazýrladýðýnýz iç malzemesini tart hamurunun üzerine boþaltýn. 180° C'deki fýrýnda 1 saat üzeri kahverengileþinceye kadar piþirin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen