ARA

Kurutulmuþ Patlýcan Dolmasý

Kurutulmuþ Patlýcan Dolmasý Pirinci, tuzlu ve sýcak suda, yarým saat öncesinden ýslayýn.


Malzemeler:

2 dizin kuru patlýcan
1 su bardaðý su
1 büyük çay bardaðý zeytinyaðý
Ýçi Ýçin;
2 su bardaðý pirinç
2 büyük soðan
1 tatlý kaþýðý biber salçasý
1 tatlý kaþýðý domates salçasý
4-5 yemek kaþýðý nar ekþisi
Kimyon, yenibahar, kuru nane, karabiber, pul biber, Tuz
Zeytinyaðý

Hazýrlanýþý:

Pirinci, tuzlu ve sýcak suda, yarým saat öncesinden ýslayýn. Blendýrdan geçirilmiþ soðaný, bir tencerede zeytinyaðýyla güzelce kavurun. Soðanlar pembeleþince, suyu süzülen pirinçleri de ekleyin. Pirinçler kavrulunca 1 tatlý kaþýðý biber salçasý, 1 tatlý kaþýðý da domates salçasý ekleyin. Az miktarda kimyon, yenibahar ve kuru nane, bol miktarda karabiber ekleyin. Pul biberi de unutmayýn.

Eðer biber salçanýz çok acý deðilse pul biber miktarýný çoðaltabilirsiniz de. Bir de 4-5 yemek kaþýðý kadar nar ekþisini ekleyin. Yarým su bardaðý kadar su ekleyip, pilav demler gibi kýsýk ateþte, aðzýný kapatmadan piþirin. Ýçinizi hazýrladýktan sonra kuru patlýcanlarý yýkayýp kaynar suya atarak haþlayýn.
Haþlanan kuru patlýcanlarýn içine, dolma içini bir tatlý kaþýðý yardýmýyla dikkatlice doldurun.

Çok sýký sýký doldurmamaya özen gösterin, yoksa pirinçler piþmeyebilir ve de dolmanýn üzerinden fýþkýrabilir. Doldurduðunuz dolmalarý dik olacak þekilde tencereye dizin. Üzerine 1 bardak suyu gezdirin. 1 büyük çay bardaðý zeytinyaðýnýn da yarýsýný gezdirin. Dolmayý 1-2 taþý kaynattýktan sonra altýný kýsýn.

Suyunu çektikçe su ekleyin. Yani biraz pilav gibi, demleyerek. Daha sonra kalan zeytinyaðýný da üzerine gezdirin. Tencereyi kulpundan tutarak hafifçe eðin. Tencerenin kenarýnda biriken yaðlý suyu bir yemek kaþýðý yardýmýyla dolmalarýn üzerine gezdirin. Dolmalar piþene kadar bu iþlemi birkaç kez tekrarlayýn. Dolmalar piþince ocaktan alýn ve servis edin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen