ARA

Buðulanmýþ Deniz Mahsulleri Pudingi – Tayland

Buðulanmýþ Deniz Mahsulleri Pudingi – Tayland Deniz mahsulü soðuk su altýnda çalkalanýr, sonra da kurulanýr.


Malzemeler:

150 gr. Mürekkep balýðý(herhangi bir tuzlu su balýðý filetosu)
100 gr. Piþmiþ Midye eti
100 gr. Yengeç eti
250 gr. Beyaz lahana
Tuz
150 gr. Hindistancevizi (ezmesi)
1 kaþýk patates niþastasý (veya pirinç niþastasý)
4 kaþýk kýrmýzýbiber salçasý
1 dal kiþniþ yapraðý(taze)
2 adet kýrmýzýbiber(kuru)
2 adet yumurta
2 kaþýk balýk sosu
1 kaþýk limon suyu
10 adet muz yapraðý(veya beyaz lahana yapraðý veya alüminyum folyo)
Birkaç dal fesleðen
Tuz     

Hazýrlanýþý:

Deniz mahsulü soðuk su altýnda çalkalanýr, sonra da kurulanýr. Mürekkep balýðý halkalar halinde kesilir. Balýk ve karides lokma büyüklüðünde parçalara ayrýlýr. Beyaz lahana soyulup yýkanýr ve geniþ þeritler halinde kesilir. Aðýr ateþte, kapalý kapta, biraz tuz katýlmýþ az miktarda suda hafifçe sertleþene kadar piþirilir. Büyük bir sos tenceresinde 100 ml. suda düþük ýsýda hindistancevizi ezmesi eritilir.

Niþasta soðuk suda ayrýþtýrýlýr ve kýrmýzýbiber salçasýyla karýþtýrýlýr. Yavaþ yavaþ kaynamaya býrakýlýr. Kiþniþ yýkanýp doðranýr. Kýrmýzýbiberin tohumlarý çýkarýlýp, yýkanýr ve doðranýr. Sonra her ikisi de sos tenceresindeki deniz mahsullerinin yanýna yerleþtirilir, kýsa bir süre kaynatýlýp ocaktan indirilir. Sonra karýþtýrýlarak yumurtalar katýlýr. Balýk sosu ve limon suyu katýlýr. Muz yapraklarýndan 8 cm. çapýnda ve 5 cm. yüksekliðinde 8 küçük kap meydana getirilir.

Her birine 2 kaþýk lahana konur. Fesleðen yapraklarý yýkanarak kaplardaki lahanalarýn üzerine konur ve en üste de deniz mahsulü karýþýmý ile kapatýlýr. Düdüklü tencereye buðulama için bir bardak su konur, sonra da küçük kaplardan dördü delikli piþirme kabýna yerleþtirilir. Tencerenin kapaðý kapatýlarak 10 dakika kadar yüksek ýsýda ýsýtýlýr. Sonra ýsýyý azaltýlýp 15 dakika daha haþladýktan sonra ocaktan alýnýr. Ayný iþlem diðer 4 küçük kap için de tekrar edilir. Sonra da kiþniþ, kýrmýzýbiber dilimleri veya bir dilim limon ile süslenir.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen