ARA

Marul Dolmasý – Tunus

Marul Dolmasý – Tunus Ýçinin harcý: Ekmek içini süte batýrýn. Toprak bir kabýn içine kýymayý, 1 bütün yumurtayý, ince kýyýlmýþ maydanozu ince doðranmýþ soðan ve sarýmsaðý, tuzu ve biberi koyun.


Malzemeler:

Ýçinin Harcý Ýçin;
50 gr. ekmek içi
yarým bardak süt
250 gr. piþmiþ kýyma
1 bütün yumurta
Maydanoz
1 tane soðan
1 diþ sarýmsak
Tuz
Biber
2 tane katý piþmiþ yumurta
4 göbekli marul
Sirke
Tuz
Sos Ýçin;
40 gr. (3 çorba kaþýðý) tereyaðý
1 tepeleme çorba kaþýðý un
2 bardak et suyu (ya da su)
4 tane domates
1 çorba kaþýðý konsantre domates salçasý
1 tutam tarçýn
Tuz
Biber

Hazýrlanýþý:

Ýçinin harcý: Ekmek içini süte batýrýn. Toprak bir kabýn içine kýymayý, 1 bütün yumurtayý, ince kýyýlmýþ maydanozu ince doðranmýþ soðan ve sarýmsaðý, tuzu ve biberi koyun. Ekmek içini de sütten çýkartýp süzün ve bunlara katýn. Katý yumurtalarý da katýn. Bunlarý iyice birbirine karýþtýrarak yoðurun. Yaptýðýnýz bu harcý bir kenara koyun. Diðer taraftan, biraz sirke kattýðýnýz suyun içinde marullarý ayýrmadan dikkatle yýkayýn. Bunlarý, tuzlu kaynar suyun içine atýp, 5 dakika kadar býrakýn. Sonra, bir çýrpýda soðuk sudan geçirin. Marullarý süzün ve bozmamaya dikkat ederek bastýrýp suyunu çýkarýn.

Sonra bunlarý koparmadan ve göbeðini parçalamadan ikiye açýp içlerinden birkaç yaprak çýkartýn. Hazýrladýðýnýz harcý marullarýn içine doldurun. Marullarý kapatýn ve bunlarý beyaz iplikle baðlayýn. Sosu: Bir tencerenin içinde tereyaðýný eritin. Unu katýn. Ateþin üzerinde birkaç saniye karýþtýrýn. Bu karýþým köpüklü bir hal alýnca et suyunu (ya da suyu) katýn. Soyulmuþ ve küçük küçük doðranmýþ domatesleri, domates salçasýný, toz halindeki tarçýný, tuz ve biberi de katýn. Kaynayýncaya kadar karýþtýrýn.

Sosun bulunduðu tencerenin içine, marul dolmalarýný yan yana yerleþtirin. Tencerenin kapaðýný kapatýp, hafif ateþte dolmalarý 40 dakika kadar piþirin. Piþme süresi boyunca, yemeði arada bir sulandýrýn. Piþme süresinin yarýsýnda ise dolmalarý bozmadan dikkatle çevirin. Yemek piþince, marullarýn ipliklerini çýkartýn. Sonra da dolmalarý kaim dilimler halinde kesin. Çukur bir servis tabaðýna yerleþtirin. Tencerede kalan sosu harlý ateþte birkaç saniye kaynatýn. Sonra sosu ateþten alýp, servis tabaðýnda bulunan marul dolmalarýnýn üzerine dökün. Hemen servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen