ARA

Hollanda Patates Yahnisi

Hollanda Patates Yahnisi Elmalarý küçük küçük küp küp doðrayýn. Patateslerin kabuklarýný soyun ve parçalara bölün, lahanayý ince doðrayýn.


Malzemeler:

1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma

Hazýrlanýþý:

Elmalarý küçük küçük küp küp doðrayýn. Patateslerin kabuklarýný soyun ve parçalara bölün, lahanayý ince doðrayýn. Her ikisini de ya ayrý tencerelere yada bir tencerede tuzunu kararlayýp 15 dakika 3’er bardak suda haþlayýn.

Sonra her ikisininde suyunu süzün, ve suyunu atmadan muhafaza edin. Patates ve lahana kaynarken sucuklarý kare þeklinde doðrayýn ve normal kýzartýðýnýz gibi yaðý iyice akýncaya kadar kuru bir þekilde kýzartýn.

En son patatesi püreleyin, içine önce sucuklarý ve sucuðun yaðýný katýp iyice karýþtýrýn. Ancak sucuðun yaðýndan biraz ayýrýn. Eðer patates püresi katý olduysa lahanayý da püreye karýþtýrdýktan sonra içine süzülen ve muhafaza etmiþ olduðunuz suyu karýþým içine istediðiniz kadar katýn ama dikkat edin çorbaya benzemesin.

Servis yapmadan önce üzerine doðranmýþ elmalarý bölerek artan sucuðun yaðýný hafifçe kýzartýp bu karýþým üzerini süsleyerek ikram edin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen