ARA

Arepa – Veneuzela

Arepa – Veneuzela Derin bir kaba mýsýr ununu koyun. Ortasýný açarak içine tuzu, elinizle biraz daha ufalayarak lor peynirini, 1 bardak sütü ve bir bardak suyu koyup parmak uçlarýnýz ile yoðurun.


Malzemeler:

(Her arepa için) 20 dakika fýrýnda
2 su bardaðý mýsýr unu
1/2 su bardaðý lor peyniri
1 tatlý kaþýðý tuz
1 su bardaðý soðuk süt
1 su bardaðý soðuk su

Hazýrlanýþý:

Derin bir kaba mýsýr ununu koyun. Ortasýný açarak içine tuzu, elinizle biraz daha ufalayarak lor peynirini, 1 bardak sütü ve bir bardak suyu koyup parmak uçlarýnýz ile yoðurun. Eðer hamurunuz katý olursa biraz daha süt veya su ekleyebilirsiniz.

Yoðurduktan sonra hamurun üstünü örterek 5 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra 10 eþit parçaya ayýrýn. Her birinden, avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük toplar yapýn. Mýsýr toplarýný, üzerlerine hafifçe bastýrarak yassýtýn.

Daha sonra varsa bir sacý yoksa altý kalýn bir tavayý kýzdýrýn. Hafifçe yaðlayarak, Arepa'larýn her iki tarafýný, altýn gibi kýzarýncaya kadar, 5 dakika piþirin. Daha sonra fýrýn tepsisine koyarak 180 derecede kýzdýrdýðýnýz fýrýnda 20 dakika piþirin.

Fýrýnda piþirme sýrasýnda Arepa'lan birkaç kere çevirin piþtikten sonra fýrýndan çýkarýn ve sýcak olarak servis yapýn. Arepa bir çeþit mýsýr ekmeðidir ve yemeklerin yanýnda olduðu gibi yenmesinin yaný sýra çeþitli içlerle doldurularak da servis yapýlabilir.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen