ARA

Tokat Kebabý

Tokat Kebabý Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soðanla terbiye edildikten sonra hafif yaðlanmýþ þiþlere takýlmak üzere bekletilir.


Malzemeler:

Taze Kuzu Eti
Tereyaðý
Patlýcan
Domates
Yeþil Biber
Patates
Soðan
Sarýmsak
Piþirilmiþ Kebap Pidesi

Hazýrlanýþý:

Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soðanla terbiye edildikten sonra hafif yaðlanmýþ þiþlere takýlmak üzere bekletilir. Þiþlere biraz margarin sürülür. Þiþlerin en baþýna et ve sebzelerin düþmemesi için patlýcanýn sap kýsmý takýlýr.

Þiþ üzerine bir et bir sebze ve sebze aralarýna bir parça margarin ve bir iki diþ sarýmsak dizilir. Patlýcanlarýn kabuðu alýnmaz yarýdan kesilmiþ ve uzun selvi doðranmýþ patlýcanlar önceden hafifçe tuzlanmalýdýr.

Birkaç þiþe de etler müstakil olarak takýlýr. Kebap ocaðýnýn ortasýnda bulunan yatay demire þiþler asýlýr. Fýrýnýn iki tarafýnda bulunan yatay bölümde yanan odunlarýn ateþi ile piþmeye býrakýlýr.Fýrýnýn alt kýsmýnda bulunan þaç tepsiye damlayan yaðlar toplanýr.

Özel piþirilmiþ pideler bir tepsiye yayýlýr. Piþen etler ve sebzeler bunun üzerine sýyrýlýr. Tepsinin ortasýna piþen domatesler konulur. Üzerine toplanan yaðlardan gezdirilerek servise alýnýr.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen