ARA

Manisa Kebabý

Manisa Kebabý Eti ve piyazlýk doðranmýþ soðaný etler suyunu býrakýp çekene kadar 3 çorba kaþýðý margarinle kavuralým.


Malzemeler:

Harç için;
3 çorba kaþýðý margarin
750 gr kuþbaþý kuzu eti veya inek eti
1 adet kuru soðan
1 adet havuç
2 adet patates
200 gr mantar
Karabiber
Kekik
Tuz
Krep hamuru için;
3 adet yumurta
2 su bardaðý süt
2 su bardaðý un
Sývý yað
8 dilim kaþar peyniri
2 adet domates
6 adet sivri biber

Hazýrlanýþý:

Eti ve piyazlýk doðranmýþ soðaný etler suyunu býrakýp çekene kadar 3 çorba kaþýðý margarinle kavuralým. Havuçlarý halka halka dilimleyin ve 3 dakika kadar daha kavuralým. Kuþbaþý doðranmýþ patatesi ve dörde bölünmüþ mantarlarý ekleyip piþirmeye devam edelim.

Biraz su ilave edip aðýr ateþte yumuþayana kadar piþirelim. Tuz ve biberini ilave edelim. Krep için yumurtalar, un, süt, tuz ve sývý yaðý robotta karýþtýralým. Teflon tavayý yaðlayalým. Krep hamurundan 1 kepçe alýp tavaya dökelim.

Tavayý sürekli sallayarak hamuru tavaya yayalým. Ýki yüzünü de piþirelim. Bütün krepleri piþirdikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleþtirelim. Kenarlarýný sarkýtalým. Ilýk kebaptan delikli bir kepçeyle alýp, krepin ortasýna koyalým. Krepi bohça biçiminde toplayalým.

Kaseyi hafifçe yaðlanmýþ küçük bir tepsiye ters çevirelim. Ayný iþi sekiz defa yapalým. Peynir dilimlerini üzerlerine koyup önceden ýsýtýlmýþ 200 derecelik fýrýnda 5 dakika ýsýtalým. Fýrýndan çýkýnca krepin üstüne 1 dilim domates ve biberi kürdanla tutturup servis yapalým.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen