ARA

Analý Kýzlý Köfte – Malatya

Analý Kýzlý Köfte – Malatya Öncelikle iç malzemesini hazýrlamak için soðanlarý yemeklik doðruyoruz. Margarin ve sývý yað ile soðanlarý pembeleþene kadar kavuruyoruz.


Malzemeler:

1 kg köftelik bulgur
1/2 kg yaðsýz kýyma (en az 2-3 kere çekilmiþ olmalý)
1 yemek kaþýðý tuz
5-6 bardak su
Ýç Malzeme:
1/2 kg kuru soðan (4-5 adet)
1/2 kg yaðlý Kýyma
125 gr margarin
1 cay bardaðý sývý yað
Karabiber, tuz
Tirit Malzemeler:
1 adet kuru soðan
1 yemek kaþýðý salça
1/2 su bardaðý sývý yað
1 su bardaðý haþlanmýþ nohut

Hazýrlanýþý:

Öncelikle iç malzemesini hazýrlamak için soðanlarý yemeklik doðruyoruz. Margarin ve sývý yað ile soðanlarý pembeleþene kadar kavuruyoruz. Ocaktan alýp tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Ýç malzemesinin soðuk hatta donmuþ olmasý gerekli.

O nedenle iç malzemesini önceden hazýrlayýp buzdolabýnda donduruyoruz. Hamuru yoðurmasý en az 45 dakika kadar olmalý çünkü ancak bu þekilde bulgurlarýn þiþip kýyma ile   bütünleþmeleri saðlanýyor.

Eðer hamur kolayca içli köfte þeklinde oyulabiliyorsa, hamurun kývamý tam olmuþ demektir. Hamurdan ceviz büyüklüðünde parçalar kopararak, yukarýdaki fotoðrafda gibi oyuyoruz. Ýçine kýymalý iç malzememizden koyup elimizde kapatýyoruz.

Tek fark suyu kaynadýktan sonra nohutlarý ilave ediyoruz. Daha sonra içli köftelerimizi yani analarý ve yuvarlaklarý yani kýzlarý ekliyoruz. Su kaynadýktan sonra 3-4 dakika içinde köfteler piþiyor. Daha fazla kaynatmayýn yoksa köfteler daðýlabilir. Analý kýzlý köfteyi ve sulu olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen