ARA

Mevlana Böregi

Mevlana Böregi Malzemelerin hepsini bir yoðurma kabýna alýn ve iyi bir þekilde yoðurun.


Malzemeler:

1 çay bardaðý Yoðurt
1 çay bardaðý Zeytinyaðý
1/2 adet Limonun Suyu
Alabildiði kadar Un
Tuz, yeteri kadar Su
Ýçi Ýçin;
500 gr Kýyma
2 adet Soðan
1 demet Maydanoz
Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý:

Malzemelerin hepsini bir yoðurma kabýna alýn ve iyi bir þekilde yoðurun..Kulak memesi kývamýna gelince küçük bezelere ayýrýn ve üzerine nemli bir bez örterek bir saat kadar dinlendirin..Bu arada yemeklik doðradýðýnýz soðanlarý iki kaþýk zeytin yaðýnda kavurun, sonra kýyma ilave edin kavurmaya devam edin.Kýymada kavrulunca ateþten alýn ve ince doðradýðýnýz maydanozlarý ilave edin. Soðumaya býrakýn.

Bezeleri oklavayla incecik açýn, üzerini yaðlayýn kapatýn tekrar açýn. Tekrar yaðlayýn ve kenarlarýndan katlayarak bohça (Zarf) þekli verin. Bir köþesine iç koyun diðer köþesini üzerine katlayýn ve kenarlarýný yapýþtýrýp yaðlanmýþ tepsiye dizin.Önceden 175 dereceye ýsýtýlmýþ ayarlý fýrýna tepsiyi sürün. Üzeri kýzarýnca fýrýndan çýkarýn ve sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen