ARA

Domatesli Þehriyeli Bulgur Pilavý (Malatya) (4 Kiþilik)

Domatesli Þehriyeli Bulgur Pilavý (Malatya)  (4 Kiþilik) Bir tavaya tereyaðý konur, sehriyesi ilâve edilerek kavrulur, kavrulan sehriyeler bir tabaða alýnarak kenara konur.






Malzemeler:

2 su bardaðý baþ bulgur
3 veya 4 su bardaðý su (domatesin sulanma durumuna göre Ve 3 veya 2 su kullanilir)
3 kaþýk tereyaðý
1 çay bardaðý tel sehriye
3-4 tane domates veya 2 kaþýk salçasý
Tuz
Karabiber

Hazýrlanýþý:

Bir tavaya tereyaðý konur, sehriyesi ilâve edilerek kavrulur, kavrulan sehriyeler bir tabaða alýnarak kenara konur,    tavanýn   içerisine   sýcak   suya batýrýlarak kabuklarý soyulup küp þeklinde doðranmýþ domates ilâve edilerek öldürülür.

Domates yoksa kalan yaða sulandýrýlmýþ salça ilâve edilerek bir iki kez yaðda çevrilir, suyu ilâve edilir. Su kaynamaya baþlayýnca tuzu atýlýr, bulguru salýnýr, kapaðý kapatýlýr. Hafif ateþte suyu çektirilir.

Pilav göz göz olunca kavrulan sehriyeler ilave edilerek karýþtýrýlýr. Suyunu tamamen çekince ateþten alýnýr. Temiz bir bez veya birkaç kat peçete tava ve kapak arasýna konup 10 dakika demlendirilir. Sýcak olarak servis yapýlýr.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen