ARA

Lahanalý Et – Muþ

Lahanalý Et – Muþ Lahanayý dörde bölün ve her parçayý 4-5 mm. kalýnlýðýnda ince ince kýyýn.


Malzemeler:

750 gr kuzu kol
1 adet lahana küçük boy
1 çorba kaþýðý domates salçasý
1 tatlý kaþýðý kýrmýzý pul biber
1 su bardaðý yarma ve aþurelik buðday
4 çorba kaþýðý tereyaðý
1 tatlý kaþýðý karabiber
1 tatlý kaþýðý tuz

Hazýrlanýþý:

Lahanayý dörde bölün ve her parçayý 4-5 mm. kalýnlýðýnda ince ince kýyýn. Kýyýlmýþ lahanalarý harlý ateþte kaynayan tuzlu bol su içinde yumuþayýp diri kalacak þekilde yaklaþýk 5 dakika haþlayýn. Kuzu eti ve yarmalarý ayrý bir tencereye koyun. Üzerlerini yarým parmak geçecek kadar tencereye su doldurun. Tencereyi orta ateþte yaklaþýk 70 dakika piþirmeye býrakýn. Yarmalar piþmeden suyu çekildiðinde her seferinde sýcak su takviyesi yaparak su seviyesini sabut tutmaya çalýþýn.

Et kolayca çatal batacak kadar haþlandýðýnda eti yarmalarýn içinden alýn ve haþlanmýþ lahanalarý, tuzu, karabiberi katýp karýþtýrýn. Birkaç taþým kaynatýn. Ýçinde iki kaþýk tereyaðý kýzdýrýlmýþ tavada etleri pembeleþinceye kadar kýzartýp tuz serpin. Lahana ve yarmalarý biraz süzerek geniþ bir servis tabaðýna koyun. Üzerine etleri dizin. Salçayý iki çay bardaðý suda eritip iki kaþýk tereyaðý, kýrmýzý toz biber ve az tuz ile kaynatýn. Etlerin üzerine gezdirin. Sonra servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen