ARA

Ekþili Yahni – Kilis

Ekþili Yahni – Kilis Nohutu bir gece öncesinden ( ya da en az 6 saat önce) bol soðuk su ile ýslatarak þiþmeye býrakýn, suyunu süzdürün.


Malzemeler:

Nohut
1/2 su bardaðý Ýnce bulgur
1 1/4 su bardaðý Pirinç
1/2 su bardaðý Toz kýrmýzýbiber
1/2 çay kaþýðý
2 adet Soðan
5 su bardaðý su
Ceviz içi
1/2 su bardaðý Domates salçasý
1/2 çorba kaþýðý Ýçyaðý
50 gr. koruk suyu
4 çorba kaþýðý Tarçýn
1/2 çay kaþýðý Kuru nane
1/2 çorba kaþýðý Kýrmýzý pul biber
1/2 çay kaþýðý Karabiber
375 gr. Kuþbaþý kuzu eti
Tuz

Hazýrlanýþý:

Nohutu bir gece öncesinden ( ya da en az 6 saat önce) bol soðuk su ile ýslatarak þiþmeye býrakýn, suyunu süzdürün. Pirinçleri yýkayýp süzgece çýkarýn. Soðanlardan birini ince ince kýyýn. Diðerini dilimleyip halkalarýna ayýrýn. Ceviz içini robottan geçirerek ince çekin. Ýçyaðýný bir kapta ceviz içi, tarçýn, pul biber, tuz ve karabiber ile yoðurun. Köfteleri hazýrlamak için, etin 125 gramýný, bulguru, ince kýyýlmýþ soðaný, tuzu ve kýrmýzýbiberi birlikte robottan ya da et makinasýndan 2 kez geçirin.

5 çorba kaþýðý su katýp, yoðurarak köfte harcý haline getirin. Ceviz büyüklüðünde koparýp avucunuzda yuvarlayýn, parmaðýnýzla bastýrarak ortasýný çukurlaþtýrýp, içyaðlý karýþýmla doldurun. Kapatýp, yeniden yuvarlayarak doldurulmuþ köfteler hazýrlayýn, bir tel süzgece dizin. Süzgecin oturabileceði bir tencereye yarýsýna kadar su koyup kaynatýn. Ateþi biraz kýsýp, süzgeci kaynamakta olan suyun üzerine (suya deðmeyecek durumda) oturtun. Üzerine bir kapak kapatýp, köfteleri yaklaþýk 30 dakika piþirin.

Suyu bir tencerede kaynatýn. Ýçine halka doðranmýþ soðanlarý, nohutu, kalan eti ve salçayý ekleyip bir taþým kaynatýn. Köpüðünü alýp, kapaðýný kapatýn. Orta ateþte, etler ve nohutlar yumuþayýncaya kadar piþirin. Tuzunu, ayarlayýp pirinci katýn ve 15 dakika daha piþirin. Naneyi serpip, limon suyunu karýþtýrarak ateþten alýn. Piþirdiðiniz köfteleri tabaða aktarýn. Nohut, pirinç ve et içeren yemeði tabaklara bölüþtürün. Ýçine istenilen miktarda köfte ekleyerek servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen