ARA

Haþhaþlý Peksimet - Uþak

Haþhaþlý Peksimet - Uþak Haþhaþý kavurun. Kahve gibi çekerek toz haline getirin. Cevizi iri iri dövün. Ceviz, haþhaþ ve sývýyaðý karýþtýrýn.


Malzemeler:

Hazýr ekmek hamur 3 adet
Haþhaþ 200 gr
Ceviz içi 200 gr
Yumurta 1 adet

Hazýrlanýþý:

Haþhaþý kavurun. Kahve gibi çekerek toz haline getirin. Cevizi iri iri dövün. Ceviz, haþhaþ ve sývýyaðý karýþtýrýn. Üç hamuru da oklavayla biraz kalýnca açýn.

Hamurlarý ayrý ayrý açtýktan sonra birinin üzerine cevizli, haþhaþlý karýþýmýn bir kýsmýný ince olarak yayýn. Üzerine ikinci hamuru koyarak bu hamurun da her yerine haþhaþlý malzemeden yayýn.

Üçüncü hamura da ayný iþlem uygulayýn. Üç hamuru da üst üste koyduktan sonra ortadan ikiye kesin ve iki parçayý üst üste koyun. Yarým ay þeklindeki bu hamurdan parmak eninde þeritler kesin.

Þeritleri üst üste koyarak iki ucundan tutup burun. Bu halde yaðlanmýþ tepsiye dizin. Üzerine yumurta sürüp kýzgýn fýrýnda yarým saat kadar piþirin. Haþhaþlý hazýr þimdi yanýna sert bir peynir.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen