ARA

Ceviz Soslu Kýzartma

Ceviz Soslu Kýzartma Patlýcaný yýkayýn. Kabuklarýný alacalý soyup ikiye veya dörde bölün.


Malzemeler:

4 orta boy patlýcan
8 çarliston biber
4 diþ sarýmsak
4 orta boy domates
Yarým su bardaðý ceviz
Kýzartmalýk yað
Tuz
Karabiber

Hazýrlanýþý:

Patlýcaný yýkayýn. Kabuklarýný alacalý soyup ikiye veya dörde bölün. Patlýcanlarý dilimleyip kararmamalarý için tuzla ovun veya tuzlu suda bekletin. Biberleri yýkayýn.

Uzunlamasýna ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayýklayýn. Yaðý tavada kýzdýrýn. Önce biberleri kýzartýn. Ardýndan patlýcanlarý ayný yaðda kýzartýn. Biber ve patlýcaný bir kaðýt mutfak havlusunun üzerine alýp yaðýný çekmesini bekleyin.

Domatesleri kaynar suda kýsa bir süre bekletin. Ardýndan kabuklarýný soyup küp küp doðrayýn. Küçük bir tencere veya tavada yað kýzdýrýn. Domatesi yaðda piþirin. Bu arada cevizleri dövüp sarýmsaðý ezin. Domatese ceviz ve sarýmsak ekleyin.

Tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Sosu kýsýk ateþte 5 dakika piþirin. Biber ve patlýcaný bir servis tabaðýna alýn. Üzerine sos gezdirip servis yapýn. Dilerseniz tekrar tuz ve karabiberle tatlandýrabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen