ARA

Tofulu Mantar Salatasý

Tofulu Mantar Salatasý Tofuyu 1 cm büyüklüðünde kare kesip bir kaseye alýn.Sarýmsaðý dövdükten sonra tofunun üstüne dökün.


Malzemeler:

250 gr. tofu
3 diþ sarýmsak
Tuz, taze karabiber
250 gr. kuru Cheri
5 yemek kaþýðý Soya yaðý
1/2 çay kaþýðý arnavutbiberi
1 tatlý kaþýðý kekik
150 gr. ýspanak yapraðý
100 gr. mantar
1 demet soðancýk
1 limonun suyu

Hazýrlanýþý:

Tofuyu 1 cm büyüklüðünde kare kesip bir kaseye alýn.Sarýmsaðý dövdükten sonra tofunun üstüne dökün. Cheri ve soya yaðýný da üzerine dökün. Tuz, karabiber, arnavutbiberi ve kekik ekleyip tatlandýrýn.

Bu karýþýmý 2 saat buzdolabýnda bekletin, yýkanmýþ ýspanaklarýn saplarýný kesin. Soðancýklarý ince kýyýn, mantarlarý yýkayýn yaprak þeklinde kesin. Tofularý sostan alýn ve süzün.

Mantarlarla birlikte soya yaðýnda pembeleþinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekin. Tofu sosuna limon suyunu ekleyip karýþtýrýn. Ispanak yapraklarýný sosa batýrýp çýkartýn ve tabaklara yayýn.

Bunun üstüne ýlýk mantar ve tofu karýþýmýný ilave edin. Sosu bunlarýn üstüne dökün. Servis yaparken soðancýklarý serpeleyin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen