ARA

Sebzeli Risotto

Sebzeli Risotto Önce yaðý tencereye koyup iyice kýzdýr sonra burnu az doðranmýþ soðanlarý içine at biraz kavur pirinçleri içine at.


Malzemeler:

1 kutu gallo pirinç
1 þiþe beyaz þarap
500 gr tereyað
3 havuç
3 kabak
kereviz yapraðý
3 adet soðan
Sarý,kýrmýzýve yeþil biber
Permasan peyniri
1 bardak sebze suyu taze baharat mixi(biberiye,taze kekik,nane,maydonoz,dere otu)
1 lt. sebze suyu

Hazýrlanýþý:

PÝRÝNCÝN PÝÞÝRÝLMESÝ
Önce yaðý tencereye koyup iyice kýzdýr sonra burnu az doðranmýþ soðanlarý içine at biraz kavur pirinçleri içine at az az þarap ilave ederek pirinci iyice karýþtýrarak piþir.sebze suyunu ilave et pirinci sürekli karýþtýr(yoksa yapýþýr)

RÝZOTTONUNU YAPILIÞI
Volk tavasýna tereyaðýný koy(1 kaþýk) sonra masedon doðranmýþ havuçlarý içine at biraz kavur sonra masedon doðranmýþ kabaklarý içine at masedon doðranmýþ kýrmýzý yeþil ve sarý biberleri içine 1 er kaþýk olmak üzere at

1 kepçe sebze suyu koy.3-4 kepçe piþirdiðimiz pirinçden ekle 1 bardak sebze suyu daha ekle pirinci karýþtýrarak lapa haline getir tuz ilave et 2 kaþýk permasan peyniri koy sonra tavayý kenara çek baharatlarý ekle 2 kaþýk katý tereyaðý ekle hem tavayý salla hem kaþýðý hýzlý çevirerek(ayný yönde)çevirerek tereyaðý ile pirinci baðla tabaða koy üzerine permasan koyarak servis yapýlýr.

Not:Rizotto sebzeli,deniz ürünlü,etli,vb çeþitleriyle yapýlabilir..

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen