ARA

Balýk-Salata Hem Ekonomik Hem De Saðlýklý

Balýk-Salata Hem Ekonomik Hem De Saðlýklý Balýk yanýnda yenilecek bol limonlu bir yeþil salata, balýkta az bulunan C vitaminini lezzetli þekilde kapatan çok iyi bir seçimdir.



•     Kaliteli protein kaynaklarý arasýnda yer alýr. Biyolojik deðeri yani yararlýlýðý yüksek bir protein kaynaðýdýr.
•     Bütün balýklar saðlýðýnýz için yararlý ama özellikle içeriðinde Omega-3 bulunduran somon, ton, sardalye, alabalýk, uskumru, hamsi ve istavrit gibi yaðlý balýklar daha da yararlýdýr. Omega 3 bizi kalp-damar hastalýðý risklerine karþý korur.
•     Kemikler için yararlýdýr: Ton, sardalye gibi konserve balýklar ve yumuþacýk kýlçýklarýyla beraber yenilebilecek küçük balýklar ise kalsiyum ve fosfor için iyi birer kaynaktýr. Bu özelliði nedeniyle, kemik erimesi sorununu yaþayan ve menopoz dönemindeki kadýnlarýn balýk etini fazla tüketmesi gerekir.
•     Yað oraný az, kalorisi düþüktür. Ýçinde saðlýk için önemli olan Omega-3 yaðý bulunmasýna karþýn balýklar, kýrmýzý ete oranla daha az yaðlýdýr. Balýklarda kalori daha düþüktür, (fazla yaðlý balýklar hariç) kilo aldýrmazlar. Balýklarýn sindirimi yapýlarý gereði çok daha kolaydýr.
•     Balýkta herkes için yararlý olan A, B ve D vitaminlerinden bol miktarda bulunur. Ýçerdiði koruyucu yað asidi sebebiyle, kalp hastalarýnýn sofralarýndan eksik etmemeleri gereken gýdalarýn baþýnda geliyor. Vücudun baðýþýklýk sisteminin güçlendirilmesinde önemli rolü olan A vitamini, kemik saðlýðý ve geliþiminde görevli olan D vitamini içeriyor. Balýk, tiroid için de iyot bakýmýndan da zengin bir besindir.
•     Zekâ geliþiminde balýðýn, özellikle çocuklarda zekâyý geliþtirici özelliðini vurgulamak gerekir. Omega-3 yað asitleri çocuklarýn büyümesi, beynin geliþmesi için son derece gerekli yað asitleridir.
•     Balýk; demir ve çinko gibi vücut için çok önemli olan iki mineralden son derece zengindir. Özellikle büyüme ve geliþme çaðýndaki çocuklar ve kadýnlar için balýk, yararlý bir besindir.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen