ARA

Sýcak Yaz Günlerini Serinleten Sandviç

Sýcak Yaz Günlerini Serinleten Sandviç Yumurtalarý bir sos tavasýna koyun ve üzerlerini geçecek kadar oda sýcaklýðýnda su ekleyin.


Malzemeler:

4 adet yumurta
2 avuç maydanoz yapraðý, ince doðranmýþ
2 yemek kaþýðý manda yoðurdu
2 tatlý kaþýðý light mayonez
2 çimdik toz paprika
Göz kararý tuz ve karabiber
4 dilim cevizli ve zeytinli ekmek
2 tatlý kaþýðý zeytinyaðý
12-16 adet körpe roka
6 büyük dilim hindi füme
4 adet mini turþu biber

Hazýrlanýþý:

Yüksek ateþte suyu kaynatýn. Su kaynayýnca altýný orta ateþe alýn ve 9-10 dakika kadar piþirin ve suyunu süzün. Üzerlerine soðuk su döküp 2 dakika kadar bu suda bekletin. Sudan çýkartýp yumurtalarý soyun ve küçük küplere bölüp bir kâseye alýn. Üzerine maydanozu, yoðurdu, light mayonezi, paprikayý, tuz ve karabiberi ekleyin ve bir kaþýk yardýmýyla homojen bir karýþým elde edene dek karýþtýrýn.

Ekmeklerin üzerine zeytinyaðýný gezdirin ve bir tost makinesinde veya ýzgara tavada iki taraflarý da kýzarýncaya dek 3-4 dakika kadar piþirin.

Ekmeklerin 2 tanesinin üzerine roka yapraklarýný paylaþtýrýn. Yumurtalý karýþýmý rokalarýn üzerine eþit bir kat olacak þekilde yayýn. Her birin üzerine 3'er adet hindi füme dizin ve diðer 2 parça ekmeði kapatýn. Her birinin üzerine birer kürdan batýrýn ve her kürdana 2'þer turþu biber geçirin. Hemen servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen