ARA

Evde Salamura Yapýmý

Evde Salamura Yapýmý Taze bað yapraklarý, yýkanmadan yapraðýn damarlý kýsmý üste gelecek þekilde demet yapýlarak katlanýr.


Malzemeler:

2 Kilo Asma Yapraðý
5 su bardaðý Estuz Salamura Tuzu
5 litre Su
Cam Kavanoz

Hazýrlanýþý:

Yapraklarýn aralarýna 1 ya da 2 tutam Estuz salamura tuzu serpilerek demet yapmaya devam edin. 15-20 yaprak bir demet için yeterli olur. Yaptýðýnýz yaprak demetlerini bir kapta üst üste yerleþtirin ve üzerine bir avuç kadar Estuz salamura tuzu ekleyip, üstünü kapatacak kadar da sýcak su döküp bekletin. 2-3 saat kadar beklettiðiniz sararan asma yapraklarýný demet demet sudan çýkarýp, hafifçe suyunu sýktýrýp, aralarýna Estuz serperek cam bir kavanoza sýkýca yerleþtirin.

Kavanozu üzerinde açýk yer kalmamasýna dikkat ederek doldurun. Doldurduðunuz kavanoza tuzlu su ilave edin. Buzdolabý poþeti ile yapraklarýn üzerini kapatýp ve üzerine bir aðýrlýk bastýrarak yapraklarýn havaya kalkmasýný engelleyebilirsiniz. Cam kavanozunuzun kapaðýný sýkýca kapattýktan sonra kýþ aylarý için serin ve güneþ almayan bir yerde muhafaza edin. 10 gün sonra suyu eksilmiþse tekrar tuzlu su ekleyin. Yaptýðýnýz salamurayý bu þeklide yaklaþýk 1 sene kadar saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen