ARA

Þimdiden Kýþa Hazýrlýk

Þimdiden Kýþa Hazýrlýk Eskiden annelerimiz, annanelerimiz domates salçasýný evlerinde yaparmýþ.


Yazýn o taze domatesleri pazardan ucuza alýp tek tek uðraþýr hazýrlarmýþ ki kýþýn da taze taze yemeklerde kullanýlsýn diye. Diyeceksiniz ki hazýrlarý dýþarýda varken ben niye uðraþayým... Haklýsýnýz dýþarýdan cebimizdeki paraya göre istediðimiz markayý, salçayý seçiyoruz. Ama nedense ben hiç o salçalarda annanemin ya da annemin hazýrladýðý salçalar gibi tat alamýyorum. Sabahlarý kýzarmýþ ekmeðimin üzerine sürüp yemeyi mesela hazýr salçalarda caným çekmiyor.

Ýþte bu nedenle de kendi salçamý evimde yapmaya karar verdim. Belki annemin yaptýðý salçalar kadar güzel olmayacaktýr ama hazýrlarýndan daha saðlýklý olup sabahlarý kýzarmýþ ekmeðime sürüp çayýn yanýnda keyfini çýkaracaðm ☺

Malzemeler:
50 kg domates
Yarým kg tuz

Hazýrlanýþý:
Domatesleri yýkayýn. Saplarýný çýkartýp, iki üç parçaya ayýrýn. Varsa mutfak robotundan geçirin. Yoksa çatal yardýmýyle veya elinizle iyice ezin.

Çekirdek ve kabuklarýný çýkmasý için süzgeçten geçirin. Domates suyunu uygun büyüklükte bir tencereye alýn. Ýçine tuzu ekleyip kaynatarak suyunu buharlaþtýrýn.

Koyu kývama gelince ateþten alýp kavanoz veya sýrlý küplere doldurun. Üzerini zeytinyaðýna batýrýlmýþ kaðýtla kapatýn.

Sabahlarý afiyetle çayýn yanýnda, akþamlarý yemeklerinizde rahatlýkla kullanabileceðiniz salçayý siz de evde yapmayý denemelisiniz...


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen