ARA

Ekþili Pýrasa

Ekþili Pýrasa 5 Kiþilik, Hazýrlama süresi: 15 dakika, Piþirme süresi: 15 dakika


Malzemeler:

1 Kg Pýrasa
4 Adet Soðan
4 Adet Domates
½ Su Bardaðý Zeytinyaðý
½ Demet Maydanoz
1 Tatlý Kaþýðý Tuz
1 Adet Limon Suyu
1 Tatlý Kaþýðý Salça
1 Çay Bardaðý Su

Yemeðin Tarifi:

Pýrasalarý iyice yýkayalým, dýþ kabuklarýný soyalým. Baþ kýsýmlarýný keselim. 5-6 cm uzunluðunda parçalar halinde doðrayalým. Her parçayý ince ince kýyalým. Kaynar suya atalým. 15 dakika haþlayalým.

Baþka bir tencereye soðanlarý halka halka doðrayalým. Yarým su bardaðý zeytinyaðýnda pembeleþtirelim. Fýndýk büyüklüðünde doðradýðýmýz domatesleri, salçayý ve tuzu soðanlara ilave edelim.

Pýrasalarý haþladýktan sonra soðuk sudan geçirmeden soðan ve domateslere ekleyelim. Son olarak tencereye 1 çay bardaðý su ilave edelim. 15 dakika kýsýk ateþte kapaðý kapalý olarak piþirelim. Ateþten indirirken üzerine limon suyu dökelim. Üzerine ince ince kýyýlmýþ maydanoz serptikten sonra servis yapalým.

Not: Pýrasa da soðan benzeri bir sebze olduðu için pek çok kiþi, pýrasa yemeklerine soðan koymaz. Ancak ekþili pýrasa yemeðinin özelliði, çok bol soðanlý ve bol domatesli olmasýdýr.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen