ARA

Jalapeno Poppers

Jalapeno Poppers Elinize bulaþýk eldivenlerini takýn, biberleri yýkayýn ve tam ortasýndan, uzunlamasýna ikiye kesin.


Malzemeler:

12 adet jalapeno biberi
100 gr beyaz krem peynir
2 adet yumurta
1 su bardaðý galeta unu
Kýzartmak için sývý yað
12 adet jalapeno biberi
100 gr beyaz krem peynir
2 adet yumurta
1 su bardaðý galeta unu
Kýzartmak için sývý yað

Hazýrlanýþý:

Elinize bulaþýk eldivenlerini takýn, biberleri yýkayýn ve tam ortasýndan, uzunlamasýna ikiye kesin. Bir çatal yardýmýyla çekirdeklerini tamamen çýkartýn. Kestiðiniz biberleri birbirleriyle karýþtýrmamaya dikkat edin. Biraz sonra onlarý tekrar, kestiðiniz yerlerden yüzyüze yapýþtýracaksýnýz. Artýk, eldivenleri çýkarabilirsiniz. Bir býçak yardýmýyla krem peyniri, içini boþalttýðýnýz biberin her iki iç tarafýna iyice doldurun. Üzerini düzeltin ve iki parçayý tekrar birleþtirin. Böylece içi peynir dolu biberleriniz, tekrar bir bütün gibi görünecek.

Hazýrladýðýnýz biberleri önce çýrpýlmýþ yumurtaya, sonra galeta ununa, tekrar yumurtaya ve tekrar galeta ununa bulayýn. Biberlerin üzerini geçecek kadar yükseklikte, iyice kýzmýþ sývý yaðda nar gibi olana kadar kýzartýn. Kýzartmayý orta ateþte yapmaya dikkat edin. Çok yüksek ateþte galeta unu çabuk yanar. Biberleri taksim taksim kýzartýn. Kýzaran biberleri kaðýt havluya çýkartýn. Zaten iyice kýzmýþ yaðda kýzartýlmýþsa, çok yað çekmemiþ demektir. Daha sonra servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen