ARA

Brokoli ve Kuþkonmazlý Patates (Mikrodalga)

Brokoli ve Kuþkonmazlý Patates (Mikrodalga) Brokolilerin saplarýný uçtan çiçeklere kadar soyup, keserek çiçeklerini ayýrýn. Soyulmuþ saplarý verevine ince dilimleyin.


Malzemeler:

4 iri patates (iyice yýkanýp, kurulandýktan sonra, her biri çatalla birkaç yerinden delinmiþ)
250 g brokoli
125 g kuþkonmaz
1 tatlý kaþýðý natürel zeytinyaðý
15 cl. (3/5 su bardaðý) krema
1/2 tatlý kaþýðý tuz
Bir tutam karabiber (taze çekilmiþ)
2 çorba kaþýðý taze soðan (doðranmýþ)
Bir tutam kýrmýzýbiber

Hazýrlanýþý:

Brokolilerin saplarýný uçtan çiçeklere kadar soyup, keserek çiçeklerini ayýrýn. Soyulmuþ saplarý verevine ince dilimleyin. Kuþkonmazlarý uçlarýna kadar soyup, uçlarý keserek ayýrýn. Saplarý ince doðrayýn. Brokkoli çiçekleri ve sap parçalarý ile kuþkonmaz uçlarý ve sap parçalarýný bir fýrýn kabýna koyup, 2 çorba kaþýðý su ekleyerek, kabýn üstünü plastik filmle örtün.

Kabý fýrýna verip, brokkolileri ve kuþkonmazlarý % 100 ýsýtýlmýþ fýrýnda yumuþayýncaya kadar (2 - 3 dakika) piþirdikten (piþme süresince 2 kez altüst edin) sonra, kabý fýrýndan alarak, bir kenara býrakýn. Patateslerin üstüne bir fýrçayla zeytinyaðýndan sürüp, bir alüminyum folyo üstünde fýrýna vererek, % 100 ýsýtýlmýþ fýrýnda 10 dakika piþirin. Altüst edip, % 100 ýsýtýlmýþ fýrýnda 10 dakika daha piþirdikten sonra, fýrýndan alarak, keskin bir býçakla uzunlamasýna yarýn ve bir servis tabaðýna yerleþtirin.

Kremayý ateþe dayanýklý bir cam kâseye koyup, tuzu ve karabiberi serperek, karýþtýrýn. Kâseyi fýrýna vererek, kremayý % 100 ýsýtýlmýþ fýrýnda 1 dakika ýsýtýn. Bu arada patateslerin yarýk yerlerine haþlanmýþ brokkoli ve kuþkonmazlarý doldurun. Kâseyi fýrýndan alýp, kuþkonmaz ve brokkolilerin üstüne sýcak kremayý bir kaþýkla bölüþtürün. Taze soðanlarý ve kýrmýzýbiberi de serpip, bekletmeden servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen