ARA

Kolay Kobete

Kolay Kobete Önce etleri tereyaðýyla kýsýk ateþte çevire çevire kavurun. Piþince sýcak 3 su bardaðý sýcak su ve tuz ekleyin. 5 dakika daha birlikte piþirip, etleri süzün.


Malzemeler:

500 gr kuþbaþý dana ya da kuzu eti
1 yemek kaþýðý tereyaðý
5 adet yufka
3 su bardaðý pirinç
3 su bardaðý et suyu
Tuz, karabiber

Hazýrlanýþý:

Önce etleri tereyaðýyla kýsýk ateþte çevire çevire kavurun. Piþince sýcak 3 su bardaðý sýcak su ve tuz ekleyin. 5 dakika daha birlikte piþirip, etleri süzün. Et suyuna ayýklayýp, yýkadýðýnýz pirinçleri ekleyip suyunu çekinceye kadar piþirin. Karabiber ekip, karýþtýrýn.

Pirinçlerin biraz diri kalmasý gerekir, bir kez de fýrýnda piþeceði için lapa gibi olabilir. Pilav piþerken, börek sosunu hazýrlayýn. Büyük bir kasede yumurtalarý, sütü ve sývýyaðý iyice çýrpýn.

Þimdi sýra kobetleri sarmaya geldi. (Kobete, Tatarca bol etli anlamýndadýr. Tavuk etiyle ve kýymayla da yapýlýr.) Yufkalarý 4?e bölelim, üzerlerine börek sosundan gezdirip, ikiye katlayýn ve bir komposto kasesine yayýn, kenarlarý dýþta kalsýn. Önce etli harçtan koyup, üzerini pilavla silme doldurun.

Kaseden sarkan yufkalarla üstünü kapatýn. Yaðlanmýþ fýrýn tepsisine ters çevirin. Diðer yufkalarý da ayný biçimde sarýn. Kalan börek sosunu üzerlerine sürüp, orta sýcaklýkta fýrýnlayýn. Börekler kýzarýnca, piþmiþ demektir.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen