ARA

Kayýsýlý Pasta

Kayýsýlý Pasta Kayýsýlarý 4 su bardaðý su ile ýslatýp bir gece bekletin. Ertesi gün tarçýn çubuklarýný ilave edip kaynatýn.


Malzemeler:

1 paket uno pastaban
Yarým kilo kuru kayýsý
4 su bardaðý su
2 adet çubuk tarçýn
1 çay kaþýðý damla sakýz ( dövülmüþ) 150 gram badem
1 su bardaðý toz þeker
Yarým su bardaðý su

Hazýrlanýþý:

Kayýsýlarý 4 su bardaðý su ile ýslatýp bir gece bekletin. Ertesi gün tarçýn çubuklarýný ilave edip kaynatýn. Tarçýnlarý çýkartýn, düzgün kayýsýlardan 10 adet (süslemek için ayýrýn.

Sýcak iken kalan kayýsýlarý sakýz ile beraber robotta püre haline getirin. Pasta tabaðýna 3-4 çorba kayýsý püresi yayýn. Kekin bir katýný üzerine koyup kayýsý suyundan 5-6 kaþýk keke serpin.

Üzerine kayýsý püresinden 1 cm. yayýn iri kýyýlmýþ bademi serpin ve kekin diðer parçasýný üzerine kapatýn.

Üzerini kayýsý suyu ile ýslatýp kalan kayýsý püresi ile üstünü ve yanýný kaplayýn süslemek için ayýrdýðýnýz kayýsýlarý ikiye bölüp pastanýn üzerine dizin aralarýný kalan bütün bademler ile süsleyin.

Þekeri yarým bardak su ile þeker sararana kadar kaynatýn. Sýcak iken pastanýn üzerine dökerek kaplayýn. En az 3-4 saat buzdolabýnda bekletip servis yapýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen