ARA

Kahve Kremalý Frambuazlý Pasta

Kahve Kremalý Frambuazlý Pasta Frambuazlý sosu hazýrlamak için; frambuazlarý tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin.


Kek Malzemeleri:

1 su bardaðý çekilmiþ fýndýk
1 çay kaþýðý hazýr kahve
8 yumurta
8 kahve fincaný tozþeker
6 kahve fincaný un
1 çay kaþýðý vanilya

Sos Malzemeleri:

1 su bardaðý dondurulmuþ frambuaz
1 su bardaðý frambuaz reçeli

Kahveli krema için:

2.5 su bardaðý taze krema
310 gram beyaz çikolata
3.5 çorba kaþýðý hazýr kahve

Hazýrlanmasý:

Frambuazlý sosu hazýrlamak için; frambuazlarý tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karýþtýrýn ve iyice çýrpýn. Karýþýmý bir gece buzdolabýnda bekletin.

Kahveli kremayý hazýrlamak için; taze kremayý bir gece buzdolabýnda bekletin. Bir su bardaðýnýn dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karýþtýrýn.

Eriyinceye kadar kýsýk ateþte piþirip soðumaya býrakýn. Kalan kremayý mikserle çýrpýn. Bir kaþýk kadarýný soðutulmuþ çikolatalý karýþýma ekleyin ve sürekli çýrparak inceltin. Kalan kremayý da ekleyip iyice karýþtýrýn.

Buzdolabýnda katýlaþýncaya kadar yaklaþýk altý saat bekletin. Keki hazýrlamak için; kahveyi bir çay kaþýðý sýcak suda eritin.

Yumurtalarý þekerle birlikte çýrpýn. Un, vanilya, çekilmiþ fýndýk ve eritilmiþ kahveyi ekleyip köpükleþinceye kadar çýrpmaya devam edin.

Yaðlanmýþ fýrýn kalýbýna döküp 180 derece ýsýtýlmýþ fýrýnda piþirin.

Soðuduktan sonra keki enine üçe bölün.

Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincaný kadar frambuazlý sos sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleþtirin. En üst sýrayý kalan kekle tamamlayýn.

Pastanýn üzerini ve yanlarýný kalan kremayla kaplayýp en az 8-10 saat buzdolabýnda bekletin.

Pastanýn üzerini taze frambuazlarla süsleyip dilimleyerek servis yapýn. (fazladan üzerine kakao+nesquik karýþýmý serpebilirsiniz.)

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen