ARA

Limonlu Pasta (14-16 Parça)

Limonlu Pasta (14-16 Parça) Patatesleri soyun, tuzlamadan haþlayýn. Süzün, ezin, soðumaya býrakýn.


Malzemeler:

500 gr Sarý Patates
2 Adet Limon
1 Su Bardaðý Þeker
150 gr Tuzsuz Ýç Fýndýk
8 Adet Yumurta
1 Silme Tatlý Kaþýðý Kabartma Tozu
50 gr Niþasta (6 silme yemek kaþýðý)
Tuz
Kalýp Ýçin Yað ve Un
Üstü için:
100 gr Kayýsý Marmeladý
1 Adet Limon
200 gr Pudra Þekeri
1/2 Yumurta Aký

Hazýrlanýþý::

Patatesleri soyun, tuzlamadan haþlayýn. Süzün, ezin, soðumaya býrakýn. 26 cm. çapýndaki kelepçeli yuvarlak bir kalýbýn sadece tabanýný hafif yaðlayýp un serpiþtirin. Fýrýný 180 C ýsýtýn.

Limonlarýn kabuðunu ince ince rendeleyip sularýný sýkýn. Fýndýklarý un gibi olana kadar öðütün. Þekerin yarýsýný fýndýk ve limon kabuðu rendesi ile güzelce yoðurun. Yavaþ yavaþ limon suyunu ilave edin.

Yumurtalarýn sarýlarýný beyazlarýndan ayýrýn. Kabartma tozu ve niþastayý eleyip karýþtýn. Patatesleri fýndýklý malzemeye katýn. Yumurta sarýlarýný birer birer ekleyip mikserin hamur yoðurma ucu ile karýþtýrýn. Yumurta akýný kalan þeker ve bir tutam tuz ile býçakla kesilecek kadar katýlaþana dek çýrpýn.

Çýrpmadan diðer malzemelere katýn, niþasta karýþýmýný da ilave edip bir spatula yardýmý ile hepsini harman edin.

Hamuru kelepçeli kalýba boþaltýn. Fýrýnýn alttan 2. rafýnda 40-45 dakika piþirin. Kalýpta birlikte ters çevirip bir ýzgara üzerine koyun, kalýbýn içinde soðumaya býrakýn.

Pastanýn üstü için kayýsý marmeladýný el blendýrý ile iyice ezin. 1 yemek kaþýðý su ile 1-2 dakika kaynatýn. Keki kalýptan çýkarýn. Üstüne sýcak kayýsý marmeladýný sürün. Limonun kabuðunun birazýný ince ince kesin, kalan kabuðunu ince rendeleyin. Limonu sýkýn. Pudra þekerini limon kabuðu rendesi, 2 yemek kaþýðý limon suyu ve sývý haldeki yumurta aký ile karýþtýrýn, ben-maride hafif ýsýtýn. Pastayý yaðlý kaðýt üzerine koyup sýcak limonlu cilayý üzerine dökün. Ýncecik limon þeritlerini serpiþtirip sertleþmesi için 20 dakika bekletin.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen