ARA

Yýlbaþý Pastasý

Yýlbaþý Pastasý Önce muhallebi için; 4 su bardaðý sütün içine mýsýr unu (ya da normal unu) ve niþastayý ekleyip karýþtýrýn.


Malzemeler:

1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
8 adet yumurta (oda sýcaklýðýnda bekletilmiþ)
6 su bardaðý un
4 su bardaðý tozþeker
2 su bardaðý sývýyað
1 su bardaðý ýlýk süt
Keki Islatmak Ýçin;
1 su bardaðý portakal suyu
3 yemek kaþýðý Hindistan cevizi
Muhallebi Ýçin;
4 su bardaðý süt
1 yemek kaþýðý mýsýr niþastasý
2 yemek kaþýðý mýsýr unu (veya normal un)
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 su bardaðý þeker
1 paket toz krem þanti
1 su bardaðý soðuk süt

Hazýrlanýþý:

Daha sonra þeker, yumurta ve vanilyayý da ilave ettikten sonra mikserle 2-3 dakika çýrpýn. Karýþtýrarak muhallebi kývamýnda, kaynamaya baþlayýncaya kadar piþirip, ocaktan alýn. Öte yandan kremþantiyi bir bardak süt ile iyice katýlaþýncaya dek çýrpýn. Sonra da dolapta 20 dakika bekletin ve çýkarýp, soðumuþ muhallebiyle karýþtýrýn. Tekrar mikser de çýrpýp, buzdolabýnda bekletin. Þimdi de keki yapmak için; derin bir kapta yumurtalarý toz þekerle 4-5 dakika çýrpýn.

Sývýyað ve ýlýk sütü katýp, vanilya, un ve kabartma tozunu karýþtýrýn. Yaðlanmýþ büyük bir tepsiye kek harcýný dökün. Önceden ýsýtýlmýþ 175 derecelik fýrýnda 35-40 dakika kadar piþirip, çýkarýn. Sonra soðuyan keki ikiye bölün. Buzdolabýndaki kremanýn bir parçasýný iki kekin arasýna sürüp 3 yemek kaþýðý hindistan cevizi serpin. Sýkýlmýþ portakal suyuyla kekleri ýslatýn. Kekin her tarafýna kalan kremayý sürün. Üstünü süsleyip servise hazýrlayýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen