ARA

Dondurmalý Yaþ Pasta

Dondurmalý Yaþ Pasta Yarým su bardaðý süt ile nescafeyi karýþtýrýn. Pastabanýn alttaki iki katýný sütlü kahve ile ýslatýn.


Malzemeler:

Katlý kakaolu pastaban
1 poþet sade kremþanti
80gr bitter çikolata rendesi
1 tatlý kaþýðý nescafe
Yarým su bardaðý süt
600gr kaymaklý dondurma
1 paket creme ole (veya þoko mousse)
8 adet beze (veya king top tarzý çikolata)
Yaprak badem

Hazýrlanýþý:

Yarým su bardaðý süt ile nescafeyi karýþtýrýn. Pastabanýn alttaki iki katýný sütlü kahve ile ýslatýn. Dondurmayý buzdolabýndan çýkartýp 5 dakika bekletin. Bu arada kremþantiyi paketteki tarife göre hazýrlayýn. Kremþantiyi dondurma ve çikolata ile karýþtýrýp özleþmelerini saðlayýn. En alt pastabaný kelepçeli kalýbýn içine oturtun. (kelepçeli kalýp kullanmazsanýz dondurma kenarlardan akýyor) Üzerine dondurmalý karýþýmýn yarýsýný sürün. Diðer katý üzerine kapatýp kalan karýþýmý sürün.

En üst katý kapatýp buzlukta en az 3 saat bekletin. Creme ole’yi pakette yazan süt miktarýndan daha az bir süt ile hazýrlayýn. (1,5 bardak ise 1 bardak kullanýn, böylece daha yoðun kývamlý olsun.) Pastanýzý beklettikten sonra kalýptan çýkarýp servis tabaðýnýza alýn. Üzerini creme ole ile kaplayýp tekrar buzluða koyun. Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanýn çevresine yapýþtýrýn. Pastanýn üzerine beze veya çikolata dizip servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen