ARA

Yanýk Þekerli Pasta

Yanýk Þekerli Pasta Kremþanti ve 1,5 su bardaðý soðuk sütü çýrpýn.


Malzemeler:

1 paket kremþanti
1,5 su bardaðý süt
1 su bardaðý toz þeker
5 adet yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaþýðý kakao
1 yemek kaþýðý nescafe
1 paket bitter çikolata
1 fincan su 30 adet beze
Krokan Ýçin;
1 su bardaðý toz þeker
1 yemek kaþýðý tereyaðý
1 su bardaðý krema

Hazýrlanýþý:

Kremþanti ve 1,5 su bardaðý soðuk sütü çýrpýn. 5 adet yumurta, 1 yemek kaþýðý nescafe, 1 su bardaðý toz þeker ve vanilyayý toz þeker eriyene kadar çýrpýn. Küçük tencerede ufak parçalara ayýrdýðýnýz bitter çikolata, 3 yemek kaþýðý kakao ve 1 fincan su koyun. Çikolata eriyene kadar piþirin. Sosun yarýsýný pastanýn üstü için ayýrýn. Buzdolabýnda bekleyen kremþantinin içine yumurtalý karýþým ve soðumuþ çikolatalý karýþýmý yavaþ yavaþ çýrparak karýþtýrýn.

Ortasý delik kek kalýbýna naylon serin. Karýþýmýn bir bardak kadarýný döküp ufaladýðýnýz bezeden koyun. Karýþýmdan bir bardak kadar daha döküp bir sýra daha beze koyun. Karýþýmýn hepsini döküp bir gece buzlukta bekletin. Servis tabaðýna ters çevirerek koyun. Ayýrdýðýnýz çikolata sosu ýlýtýp üstüne dökün. Krokan için; teflon tavada 1 bardak toz þekeri kahverengi oluncaya kadar yakýn. Krema ve tereyaðý ekleyip devamlý karýþtýrarak piþirin. Hazýrladýðýnýz karýþým ýlýklaþýnca parfenin üstüne döküp servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen