ARA

Sakýzlý Pasta

Sakýzlý Pasta Margarini eritin, sürekli karýþtýrarak unu ekleyin. Pembeleþen una sütü azar azar ve karýþtýrarak ilave edin.


Malzemeler:

½ paket margarin
1 su bardaðý un
1 litre süt
1 adet damla sakýzý
1 su bardaðý þeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
1 su bardaðý dövülmüþ fýndýk veya ceviz

Hazýrlanýþý:

Margarini eritin, sürekli karýþtýrarak unu ekleyin. Pembeleþen una sütü azar azar ve karýþtýrarak ilave edin. Süt kaynamaya baþladýðýnda dövülmüþ damla sakýzýný, þekeri ve vanilyayý ekleyin. Muhallebinin topaklanmamasý için sürekli karýþtýrýn. Koyulaþýnca ateþten alýn, yüksek devirli mikserle 5 dakika karýþtýrýn. Fýrýn tepsisine alüminyum folyoyu döþeyin. Üzerine un halindeki bisküviyi yayýn ve onun da üzerine muhallebi ve ardýndan dövülmüþ ceviz yada fýndýðý yayýn. Soðumasý için serin bir yerde bekletin. Soðuyunca rulo haline getirin. Fýndýk ve cevizle süsleyin Düzgün kesilmesi için buzlukta 20 dakika bekletin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen