ARA

Kakaolu Kare Dilimleri

Kakaolu Kare Dilimleri Öncelikle derin bir kabýn içinde, oda sýcaklýðýnda iyice yumuþamýþ margarin ve toz þekeri bir çatalla ya da mikserin düþük devriyle iyice çýrpalým.


Malzemeler:

170 gr margarin (oda sýcaklýðýnda yumuþamýþ)
1,5 su bardaðý toz þeker
3 adet yumurta
1 su bardaðý un
50 gr kakao
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1,5 su bardaðý dövülmüþ ceviz
Üzeri için gerekli olanlar;
Çok pahalý bulmazsanýz, 10-12 adet bitter ya da sütlü madlen çikolata kullanabilirsiniz. Ya da piyasadaki en ince çikolatayý arayýp bulun. Çünkü kekin üzerine bu incecik çikolatalarý yayacaðýz.

Hazýrlanýþý:

Öncelikle derin bir kabýn içinde, oda sýcaklýðýnda iyice yumuþamýþ margarin ve toz þekeri bir çatalla ya da mikserin düþük devriyle iyice çýrpalým. Katý bir krema kývamýna getirelim. Üzerine sýrasýyla yumurtalarý kýrýp, un ve kakaoyu ekleyelim.

Yine sürekli karýþtýrmaya devam ederken; kabartma tozu ve vanilyayla beraber dövülmüþ ceviz içini de ekleyelim. Biliyor musunuz kek veya hamur iþlerinde bu karýþtýrma, malzemelerin birbirleriyle iyice özleþip, harmanlanmasý için çok önemlidir. Dolayýsýyla sonuçta hamurun homojen, pürüzsüz bir görünümde olmasý gerekir.

Böylece kekiniz çok daha iyi kabarýr, görünümü de düzgün olur. Þimdi de fýrýnýmýzý 175 dereceye ayarlayýp, ýsýnmaya býrakalým. Hemen, fýrýna dayanýklý, kenarlarý 2-3 parmak yüksekliðinde, küçük boy kare bir kalýbýn içini bir güzel yaðlayalým. Koyu kývamlý kek hamurumuzu boþaltýp, yayalým. Fýrýnýn orta gözünde 25 dakika kadar piþirelim.

Bu arada çikolatalarýmýzý da hazýr bekletelim. Piþen kekimizi hemen fýrýndan çýkarýp, hiç vakit geçirmeden ince çikolatalarýmýzý sýcak kekin üzerine yerleþtirip, tekrar fýrýna verelim. Yaklaþýk 5 dakika fýrýnlayýp, çikolatalarýn erimesinin ardýndan hemen fýrýndan çýkaralým. Soðumasýný bekleyip, kare kare kesip servise sunalým.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen