ARA

Spiderman Pastasý

Spiderman Pastasý Yumurta sarýsý ve beyazlarýný ayýrýp, yumurta aklarýný þekerin yarýsý ile kar gibi oluncaya ve býçakla kesilebilecek kývama gelinceye kadar çýrpýyoruz.


Malzemeler:

21 cm.lik çember kalýp kullandým ki pandispanya biraz yüksek olsun
6 yumurta
170 gr toz þeker
110 gr un
1/2 çay bardaðý portakal suyu
50 gr kakao
Ara kremasý için malzemeler;
3 su bardaðý süt
1/2 su bardaðý niþasta ve 2 yemek kaþýðý un (Tepeleme deðil)
1 su bardaðý þeker
1 paket Vanilya
2 yumurta
200 ml. Sývý krema – 1 küçük paket

Hazýrlanýþý:

Yumurta sarýsý ve beyazlarýný ayýrýp, yumurta aklarýný þekerin yarýsý ile kar gibi oluncaya ve býçakla kesilebilecek kývama gelinceye kadar çýrpýyoruz. Þekerin geri kalaný ile yumurta sarýlarýný krema gibi oluncaya kadar çýrpýp, portakal suyunu ilave edip kaþýkla veya spatula karýþtýrýyoruz.

Kakao ve unu elekten geçirip, tüm malzemeleri bir araya getirip yumurta aklarýný söndürmeden tahta bir kaþýk ile hafifçe karýþtýrýyoruz. Önceden ýsýtýlmýþ 160 derece fýrýnda pandispanyamýzý yaklaþýk 30–35 dk kadar piþiriyoruz.

Ara krema için süt, þeker, niþasta ve unu iyice çýrptým. 2 yumurtayý da ekleyerek tekrar çýrptým ki yumurtalar iyice daðýlsýn. Tüm malzemeyi piþirip, koyulaþýnca, ocaktan aldým.
Ýçine vanilyayý ekleyip tekrar karýþtýrdým.(Bu arada çok iyi karýþtýrsanýz da topaklý kalabilir, sýkýntý etmeyin.)

Krema iyice soðuyunca içine 1 pk. Krema ekleyerek tekrar mikserle çýrptým. Bu aþamada kremamýz pütürsüz bir görünüm alýyor. Piþen pandispanyayý 4 kata ayýrdým. Kat aralarýný ýlýk þekerli sütle ýslattým. Vanilyalý kremayý sürdükten sonra üstlerine parça çikolata serptim.

Tüm katlara bu iþlemi uyguladýktan sonra buzdolabýnda 1 saat beklettim. Daha sonra ganaj hazýrladým. 200 ml. Krema ile 200 gr. Bitter çikolatayý birlikte erittim. Tüm pastanýn çevresini bu ganajla kapladým. Yine buzdolabýnda bekledim.

Ben strech filme sardým çünkü ertesi gün devam edebildim ancak siz ayný gün yapacaksanýz en azýndan 1 saat o ganajýn donmasý için bekleyin, iyice donduðundan emin olduktan sonra çýkarýp iþleme devam edin. Ganajladýðýmýz pastamýzý dolaptan çýkaralým. Hazýr aldýðýmýz ya da evde yapabildiðimiz þeker hamurunu açýp pastamýzý kaplayalým. Figürlerimizi yerleþtirip pastamýzý hazýr hale getirelim.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen