ARA

Meyveli Çikolatalý Pastacýklar

Meyveli Çikolatalý Pastacýklar Bir tencereye yarýya kadar su doldurun ve kaynayýnca ocaktan alýp, içine cam bir kap yerleþtirin. Bu kabýn içine yumurtalarý ve þekeri koyup mikserle 5 dakika çýrpýn.


Malzemeler:

3 adet yumurta
6 çorba kaþýðý tozþeker
3 çorba kaþýðý kakao
Bir buçuk su bardaðý un
2 çorba kaþýðý toz badem
1 tatlý kaþýðý rendelenmiþ portakal kabuðu
Kremasý Ýçin;
1 paket kremþanti
1 su bardaðý süt
2 çorba kaþýðý kakao
1 paket bitter çikolata (80 gram)
Ýçi Ýçin;
Birer adet kivi, muz ve elma
10-12 adet çilek
Süslemek Ýçin;
10- 15 adet çilek ya da frambuaz

Hazýrlanýþý:

Bir tencereye yarýya kadar su doldurun ve kaynayýnca ocaktan alýp, içine cam bir kap yerleþtirin. Bu kabýn içine yumurtalarý ve þekeri koyup mikserle 5 dakika çýrpýn. Kabý sudan çýkartýp içine un, kakao, toz badem ve portakal kabuðu rendesini ilave ederek çýrpmaya devam edin. Bir fýrýn tepsine yaðlý kaðýt serin ve hazýrladýðýnýz karýþýmdan ikiþer çorba kaþýðýndan parçalar dökün. Daha önceden 180 derecede ýsýtýlmýþ fýrýnda 13 dakika piþirin.

Kremasý için, kremþanti, kakao ve sütü karýþtýrýn. Mikserin önce yavaþ sonra hýzlý devri ile koyulaþana kadar çýrpýn ve bir krema sýkacaðýna doldurun. Tüm meyveleri küçük küçük kesip karýþtýrýn. Çikolatayý benmari usulü eritip kurabiyelerin düz yüzeylerine sürün. Hazýrladýðýnýz kremadan kurabiyelerin üzerine sýkýn. Kremanýn üzerine de bir çorba kaþýðý meyve karýþýmýndan döküp üstüne tekrar kurabiye kapatýn. Üzerlerini çilek ya da frambuazla süsleyip servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen