ARA

Elmalý Milföy Pasta

Elmalý Milföy Pasta Fýrýný 200 dereceye ayarlayýp önceden ýsýtýn. Milföy yapraklarýný ikiþerli olarak üst üste yerleþtirip bir merdane veya oklava ile büyük bir kare þeklinde açýn.


Malzemeler:

450 gr Milföy Hamuru (6 yaprak)
1 Çorba Kaþýðý Pudraþekeri
100 gr Bademezmesi
600 gr Kremþanti
1 kg Elma
1 Kýrmýzý Elma
4 Çorba Kaþýðý Tozþeker
1 Su Bardaðý Elma Suyu
1 Portakal
1 Tarçýn Çubuðu
3-4 Çorba Kaþýðý Niþasta
2 Paket Vanllya
200 gr Böðürtlen ReçeÝi
Nane Yapraklarý

Hazýrlanýþý:

Fýrýný 200 dereceye ayarlayýp önceden ýsýtýn. Milföy yapraklarýný ikiþerli olarak üst üste yerleþtirip bir merdane veya oklava ile büyük bir kare þeklinde açýn. Açtýðýnýz hamurlardan birinin üzerine pudraþekeri serpin.

Kremþantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazýrlayýn. Bademezmesi ile 50 gr krem þantiyi karýþtýrýn. Karýþýmý açtýðýnýz diðer milföy yapraklarýnýn üzerine sürün. Hamuru tek tek önceden ýsýttýðýnýz fýrýnda 15 dakika kadar piþirin.

Hamurlardan soðumadan bir kelepçeli kalýpla yuvarlak daireler çýkarýn. Elmalarý - kýrmýzý elma hariç - soyup dörde bölün ve çekirdeklerini çýkarýp dilimleyin. Kýrmýzý elmayý da çekirdeklerini çýkararak dilimleyin. Portakalýn kabuklarýný rendeleyip suyunu sýkýn.

Bir tencerede þeker, portakal suyu ve kabuðuyla tarçýný kaynatýn. Kýrmýzý elma dilimlerini 5 dakika kaynayan karýþýmda piþirip çýkarýn. Diðer elma dilimlerini tencereye alýp 5 dakika piþirin ve niþastayý ilave ederek karýþtýrýn.

Soðumaya býrakýn. Hazýrladýðýnýz kremþantiye vanilyayý ilave edin. Böðürtlen reçelini kalan portakal suyu ile 2 dakika kaynatýn. Bademezmeli hamurlarýn üzerine reçelli karýþýmdan sürün.

Ýlk hamura niþastalý elmalý karýþýmdan ve kremþantinin üçte birini sürün. Diðer hamuru üzerine yerleþtirip iþlemi tekrarlayýn. Kalan hamuru en üste yerleþtirip kremþanti ile kaplayýn. Kýrmýzý elma dilimleri ve nane yapraklarý ile süsleyip servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen