ARA

Güllaç

Güllaç Süt ve þekeri kaynatýn. Vanilini ekleyip ýlýtýn. Bir güllaç yapraðýný parlak kýsmý yukarý gelecek þekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ýlýnmýþ sütten gezdirin.


Malzemeler:

10-11 güllaç yufkasý
2,5 lt süt
750g toz þeker
1 paket þekerli vanilin
Nar taneleri
Dövülmüþ ceviz veya antep fýstýðý

Hazýrlanýþý:

Süt ve þekeri kaynatýn. Vanilini ekleyip ýlýtýn. bir güllaç yapraðýný parlak kýsmý yukarý gelecek þekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ýlýnmýþ sütten gezdirin.

Diðer yapraðý bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu iþlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayýn. Kalan sütü en üstteki yapraðýn üzerine dökün.

(Süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabýnda 1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüþ ceviz (veya antepfýstýðý) ile süsleyin.

Not:Güllaç ince olsun isterseniz daha geniþ bir tepsi kullanýn. ayrýca yapraklarýn arasýna nar veya ceviz koyarsanýz güllacýnýz koyu renkli olacaktýr.

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen