ARA

Çikolatalý Sufle (4 Kiþilik)

Çikolatalý Sufle (4 Kiþilik) Sufle hamuru için geniþ bir tencereye bir buçuk çorba kaþýðý yaðý koyun.







Malzemeler:

Yarým su bardaðý kakao
1 su bardaðý süt
Bir buçuk çorba kaþýðý margarin
3 çorba kaþýðý un
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardaðý toz þeker
1 paket siyah çikolata
Bir tutam tuz ve vanilya
Bir miktar pudra þekeri

Hazýrlanýþý:

Sufle hamuru için geniþ bir tencereye bir buçuk çorba kaþýðý yaðý koyun. Yaðý erittikten sonra tencereye unu ilave edin. Sararana de kavurun. Sütü azar azar una ilave edin. Daha sonra toz þekeri, un vanilyayý, kakaoyu ve rendelenin çikolatayý da tencereye ekleyin.

Kaynamaya baþladýðýnda ayrý bir kap içinde çýrptýðýnýz yumurta sarýlarýný karýþýma alýn. 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alýn.

Ayrý bir kap içinde yumurta aklarýný kar haline gelinceye dek hýzlý bir þekilde çýrpýn. Hazýrladýðýnýz hamur karýþtýrmaya devam ederek yumurta aklarýnýn üzerine ilave edin.

Sufle kaplarýný yaðlayýp, bir miktar þeker serpin. Hazýrladýðýnýz hamur bu kaplara doldurun. Sufleyi önceden ýsýtýlmýþ 240 dereceli fýrýnda 25 dakika piþirin. Üstüne pudra þekeri serperek, servis yapýn.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen